Rus Yapımı Progress 70 Uzay Aracı, Rekor Sürede Uzay İstasyonuna Ulaştı

20
4
2
1
0
Rus yapımı Progress 70, üç saat kırk dakikada teslimat gerçekleştirdi. Progress 70, Uluslararası Uzay İstasyonuna tüm zamanların en hızlı teslimatını yapan araç oldu.

Rus yapımı bir uzay aracı, dört saatten daha kısa bir sürede Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) ulaştı ve bu tarihin en hızlı tedarik görevi oldu. 9 Temmuz günü ikmal gemisi Progress 70 Kazakistan'daki Baikonur Uzay Üssü’nden Soyuz 2 roketi ile havalandı. Rus yapımı uzay ikmal gemisi sadece üç saat kırk dakika sonra, yaklaşık üç ton gıda, yakıt ve diğer malzemeleri ISS'ye ulaştırdı. Bu olay, bu zamana kadar yapılmış en hızlı teslimat oldu.

Rus uzay aracı, hızlı kargo teslimatı konusunda en verimli uzay aracı oldu. Soyuz roketi, geçtiğimiz yıllarda ISS'e altı saatten daha kısa bir sürede hem tedarik hem de astronot gönderdi. SpaceX ve Northrop Grumman tarafından üretilenler gibi ABD kargo araçları, piyasaya sürüldükten sonra ISS'ye ulaşmak için genellikle birkaç güne ihtiyaç duyar. NASA da bu projeyle ilgileniyor ve iki yörüngenin buluşma stratejisini kullanmayı planladığını belirtti ancak mürettebatlı görevlerden önce "birkaç kez daha" test edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Rus başkomutan Vladimir Solovyov konu ile ilgili “Bu, hem mevcut programlar hem de geleceğin programları için yaklaşan planlarımızı desteklemede çok ümit vericidir. Yani bu kesinlikle ileriye doğru dev bir adımdır. Uzun bir süredir bu dönüm noktasını bekliyorduk ve umarım şu andan itibaren başparmak kuralı haline gelecektir” dedi. Bu başarı ISS'ye yapılan hızlı görev misyonları için iyi bir işarettir. Dört saatten daha kısa bir sürede bir astronot ISS penceresinden Dünya'ya bakıp geri dönebilir.

Kaynak : https://gizmodo.com/russian-cargo-ship-reaches-space-station-in-record-time-1827478280
20
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
4
2
1
0