Sağlık Bakanlığından 423 Sitede Satılan Zayıflama Hapı Uyarısı: Onaylı Değil

13
5
3
3
2
Yapılan tespitlere göre 423 adet internet sitesinde satıldığı tespit edilen sözde zayıflama ilacı Meksika Biber Hapı hakkında bakanlıktan ciddi bir uyarı geldi. Söz konusu ilaç bakanlık onayı taşımadan satılıyor.

İnsanların kolay yola kaçmak istemesinden faydalanan fırsatçılar, her zamanki gibi yine iş başındalar. Son aylarda zayıflama hapı olduğu söylenerek satılan, içeriğinden dolayı kullanan kişinin hayati risk almasına neden olan Meksika Biber Hapı, meğer Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmamış bir ürünmüş. Bakanlıktan gelen bilgilere göre daha önceki yıllarda da benzerleri çıkan ürünün yeniden piyasada olmasına ilişkin adli ve idari işlemler de başlatılacak. 

Şu anda 423 farklı internet sitesi üzerinden satılan haplar, sosyal medya platformlarını da çok iyi kullanan fason kişiler tarafından ulaştırılıyor. Reklamların hepsinde ilacın yasal olarak onay aldığı izlenimi yaratılıyor. 

Bakanlığın vatandaşları kesin bir dille Meksika Biber Hapı almamaları konusunda uyardığı açıklamanın tamamı şöyle: 

“Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, 2016 yılından bu yana toplamda 423 internet sitesini Biber Hapı, Pepper Time gibi isimlerle de anılabilen Meksika Biber Hapı nedeniyle Erişim Sağlayıcıları Birliğine bildirmiştir. Öte yandan, internet sitelerinde yapılan son incelemelerde bahsi geçen ürünlerin üzerinde ve açıklama kısımlarında ilaç etkin maddesi olan ‘sibutramin’ ibaresine rastlanılmamıştır. Bununla birlikte bahsi geçen ürünlerin analizinin yapılması için sipariş verilecek ve analiz sonuçlarında etkin madde tespit edilmesi durumunda gerekli adli ve idari işlemler başlatılacaktır. Tarafımızca yürütülen mücadelenin yanında, ilaç olmadığı halde ilaç izlenimi verilerek reklam ve tanıtımları yapılan bu ve benzeri ürünlere vatandaşlarımızın kesinlikle itibar etmemesi ve satın almaması büyük önem arz etmektedir.”

13
5
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
13
5
3
3
2