Sahip Olduğu Özellikleri Öğrenince Donup Kalacağınız Sıra Dışı Hayvanlar

138
17
14
11
8
Doğanın sıra dışı özelliklere sahip en tuhaf hayvanlarıyla karşınızdayız!

Kimi nefesini iki saat boyunca tutuyor, kimiyse her yönü görebiliyor. İnsanları süper kahramana dönüştürebilecek özellikler, bu sıra dışı hayvanlarda mevcut.

İspermeçet Balinası

Nefesinizi 2 saat boyunca tuttuğunuzu düşünün! İspermeçet balinaları bunu sürekli olarak yapıyor. Bir ispermeçet balinası 90 dakikada bir yüzeye çıkarak akciğerlerindeki havayı büyük bir hızla dışarıya üfler ve geri dalmadan önce fazlasıyla oksijen depolar. Akciğerleri bir kara memelisinden çok daha büyük değildir ancak ispermeçet balinalarının dolaşım sisteminden diğer memelilerden daha çok alyuvar bulunur.

Bombardıman Böceği

Bombardıman böcekleri özellikle yırtıcı hayvanlara karşı kendini korurken benzokinon adlı bir kimyasal püskürtür. Benzokinon bombardıman böceğinin püskürttüğü iki farklı sıvının birleşiminden oluşuyor.

Ornitorenk

Ornitorenklerin vücudunda kalp, beyin ve sinir sisteminin oluşturduğu bir elektrik akımı var. Bir ornitorengin gagası karanlıkta bile tüm sinyalleri algılamasını sağlayan, elektrik sinyalleri yollayan çizgili gözeneklere sahip.

Baykuş

Geniş kanatları sayesinde kanat çırpmadan uçup süzülebilen baykuşlar avlarına sessizce yaklaşabilir. Kanatlarındaki girintili çıkıntılı tüylerse türbülansı azaltır.

Yeşil Şahmeran

Yeşil şahmeranlar havayı hapseden ayakları sayesinde su üstünde koşabilir.

Mantis Karidesi 

En iyi gözlere sahip canlılar arasındaki mantis karidesinin gözlerindeki fotoreseptör sayısı 12 ila 21 arasında değişir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, bu sayı insan gözünde 3'tür. Mantis karidesi ultraviole ışınlarını görebilir.

Ophiocoma Wendtii 

Ophiocoma wendtii adlı bu yılan yıldızının vücudu, beyni olmasa da neredeyse her yönü görmesini sağlayan kristal merceklerle doludur.

Yılan

Yılanların damağındaki Jacobson organı onların koku alma duyularını güçlendirir. Diliyle havadaki koku moleküllerini alan yılanlar dillerini Jacobson organına sürterek avlarının kokularını ve böylece yerlerini de tespit ederler.

Planarya

Planaryaların kafası kesildiğinde vücutlarında yeni bir beyin ve sinir sistemi oluşabiliyor. Kesilen kafasında da yeni bir vücut oluşuyor. Merkezi sinir sistemini yeniden oluşturabilen bu yassıkurtların öğrenme yeteneği olduğunu söylemeden geçmeyelim. Tabii bir de üç nesil sonrasına kadar bilgi aktarabiliyor olmaları var. Hem üremeleri hem de yetenekleri bir hayli şaşırtıcı.

Kaynak : http://listverse.com/2018/07/19/10-amazing-animal-organs-that-would-give-you-superpowers/#
138
17
14
11
8
Emoji İle Tepki Ver
138
17
14
11
8