Samanyolu Galaksisi'nin, Dünya'nın En Büyük Aynasına Yansıyan Fotoğrafı

25
6
1
1
0
NASA, bugünün Astronomi Fotoğrafı'nı açıkladı. NASA'nın yayınladığı son fotoğraf, dünyanın en büyük aynasına yansıyan Samanyolu Galaksisi'ni gözler önüne seriyor.

NASA her gün "Günün Astronomi Fotoğrafı"nı paylaşıyor. Bu fotoğraf, o gün ortaya çıkan en dikkat çekici uzay fotoğrafını temsil ediyor. "Madem NASA bunu her gün yayınlıyor bugünkünün ne farkı var?" diyebilirsiniz. NASA'nın bugün paylaştığı fotoğrafın farkı, dünyanın en büyük aynasına yansıyan Samanyolu Galaksisi'nin fotoğrafının çekilmiş olması.

Dünyanın en büyük aynası, Bolivya'da bulunuyor. Bu aynanın alanı tam olarak 10.582 kilometre kare. Bu devasa boyut düşünüldüğünde dünyanın en büyük aynasının biraz anlamsız geldiğini kabul etmek gerekiyor. Şöyle ki; dünyanın en büyük aynası aslında bir tuz gölü. "Salar de Uyuni" olarak isimlendirilen bu göl, dünyanın en büyük tuz göllerinden bir tanesi ve özellikle de yağmurdan sonra mükemmel bir ayna gibi davranıyor.

Salar de Uyuni

NASA'da bugün yayınlanan Günün Astronomi Fotoğrafı, asıl mesleği fotoğrafçılık olan Jheison Huerta tarafından çekildi. Huerta, az sonra sizlerle paylaşacağımız görüntüyü geçtiğimiz nisan ayında fotoğraflamış. Bu görüntüde 10 dakika içerisinde art arda çekilmiş olan 15 görüntünün birleşimi yer alıyor. Salar de Uyuni çoğu zaman, profesyonel veya amatör fotoğrafçıların dikkatini çekiyor.

NASA bu fotoğrafı şöyle açıklıyor; "Dünyanın en büyük aynasına yansıyan nedir? Yıldızlar, galaksiler ve bir gezegen." Dilerseniz sizleri önce, NASA'nın Günün Astronomi Fotoğrafı olarak paylaştığı görüntüyle tanıştıralım ardından da bu fotoğrafta nelerin bulunduğuna dikkatlice bakalım.

İşte dünyanın en büyük aynasına yansıyan Samanyolu

dünyanın en büyük aynasına yansıyan samanyolu

Fotoğrafın sol kısmında bulunan parlaklık, Jüpiter'i temsil ediyor. Jüpiter'in hemen üst kısmında bulunan parlaklık ise Antares olarak isimlendirilen yıldızı gösteriyor. Fotoğrafın genelinde yer alan bombeli bölge ise Samanyolu Gökadası'nın sınırlarını gösteriyor. Fotoğrafın ortasında duran adamın hemen sağ tarafında bulunan küçük parlak bölge ise Büyük Macellan Bulutu. Büyük Macellan Bulutu'nun sağ tarafına doğru bakılıp fotoğrafın en dış kısmında görülen parlaklık ise Sirius yıldızını gösteriyor.

NASA her gün bu gibi etkileyici fotoğraflara yenilerini ekliyor. Eğer sizler de Günün Astronomi Fotoğrafı'nı her gün düzenli olarak incelemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/nasa-reveals-stunning-photo-milky-20671243
25
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
6
1
1
0