Samsung Galaxy Fold’un Webtekno Usulünü Andıran Sağlamlık Testi (Video)

12
9
5
5
0
Bir YouTube kanalı, Samsung'un 2.000 dolardan satışa sunduğu katlanabilir telefonu Galaxy Fold'a 2 farklı sağlamlık testi uyguladı. Test boyunca cihaz, tam 120 bin kez katlandı ve ardından yüksek bir yerden beton zemine atıldı.

Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold, bu yılın başından beri sık sık farklı sızıntılarla karşımıza geliyordu. Piyasaya sürülme tarihiyse tam bir yılan hikâyesine dönen bu telefon, nihayet geçtiğimiz hafta ABD'de 2.000 dolardan başlayan fiyatlarıyla satılmaya başlamıştı.

Bugün itibarıyla SquareTrade adlı YouTube kanalından paylaşılan video ise Samsung’un uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkardığı telefonu Galaxy Fold’a uygulanan 2 farklı dayanıklılık testini gösteriyor. Bu testlerden ilki, cihazın katlanmaya olan dayanıklılığını ölçerken ikincisi ise düşürme testi.

Samsung Galaxy Fold'a iki farklı test uygulandı:

Galaxy Fold Sağlamlık Testi

İlk test için video boyunca cihaza bir robot yardımıyla tam 120 bin kez katlama işlemi uygulandı. Normal bir kullanıcının yaklaşık 3 yıl boyunca yapacağı katlama işlemine eşit olan bu sayıdan sonra telefonun piksellerinde ve menteşelerinde sorunlar ortaya çıktı. Samsung ise bu kadar pahalı bir telefon için yaklaşık 200.000 katlama veya yaklaşık beş yıl kullanımı ön görüyordu fakat yine de bu sayının çok da kötü olmadığı belirtiliyor.

İkinci test içinse ekip, telefonu makul sayılabilecek bir yükseklikten sert betona karşı yere bıraktı. Ne yazık ki bu testin pek de iç açıcı olmadığını belirtelim. SquareTrade, bu telefonu nasıl düşürürseniz düşürün, telefonun koruyucu bir kılıfla korunması durumunda bile ne birincil ne de ikincil ekranın çarpma etkisinden sağ çıkamayacağını belirtti.

Samsung, sınırlı garanti kapsamına giren sorunlar olduğu sürece ekranı ücretsiz değiştirmeyi taahhüt ediyor ancak düşme kaynaklı oluşan sorunlarda garantinin geçerli olması muhtemel değil. Bu kapsamda Samsung, ilk ekran değişimi için 149 dolar isterken bundan sonraki tüm değişiklikler için 599 dolar talep ediyor. Son olaraksa tüm bunları içeren sağlamlık testine, aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy Fold sağlamlık testi:

Kaynak : https://bgr.com/2019/10/01/galaxy-fold-drop-test-and-foldable-screen-durability-test/
12
9
5
5
0
Emoji İle Tepki Ver
12
9
5
5
0