Samsung Galaxy S11+’ın 3 Ön Kamera ile Gelebileceğini Gösteren Patent

30
7
2
1
1
Samsung, Galaxy S11 serisi için yeni bir patent aldı. Şirketin aldığı patente göre yeni amiral gemisi modeli üçlü ön kamera sistemiyle gelebilir. Bu değişikliğin gerçekleşmesi durumunda Samsung, rakiplerine göre avantajlı bir konumda yer alacak.

Samsung, kısa bir süre önce Güney Kore Fikri Mülkiyet Ofisi (KIPO) aracılığıyla yeni bir akıllı telefon patenti aldı. Bu patent, 2020’nin şubat ayında çıkması beklenen Samsung Galaxy S11 serisinin en üst modeli olacak olan Galaxy S11+’ın üçlü ön kamera sistemiyle gelebileceğini bizlere gösteriyor. Galaxy S10 serisinde olduğu gibi yine ekrana konumlandırılacak olan ön kamera, bu sefer daha da geliştirmiş bir şekilde gelecek. Bilindiği üzere Galaxy S10+ ve S10 5G modellerinde iki ön kamera mevcuttu.

Ön tarafta üçlü kamera sensörüne sahip olmak, Samsung Galaxy S11+’a ciddi anlamda rakiplerine göre üstünlük sağlayacaktır. Bu üçlü kurulum, standart sensör dışında Huawei Mate 30 Pro’da bulunana benzer bir derinlik sensörüne, ultra geniş açılı kameraya veya hareket sensörüne sahip olabilir. Samsung’un yeni amiral gemisi, derinlik sensörü yerine 3B yüz tanıma özelliği için de 2 yeni sensör içeriyor olabilir çünkü Pixel 4’ün Face Unlock ve Apple’ın Face ID teknolojilerine karşı Güney Koreli şirket rekabette bir miktar geride kaldı.

Samsung'un altığı patent, yeni cihazın tasarımı hakkında ipuçları veriyor:

 

Ortaya çıkan patent, telefonun köşelerinde ultra ince bir çerçeve kullanıldığını da gösteriyor ve üçlü kamera açıklığı bir önceki modele göre küçültülmüş. Kamera sistemi, ekranın sol tarafında yer alacak gibi görünürken cihazın ekranının AMOLED olması neredeyse kesin gibi. Galaxy S11+’ın üçlü kamerayla gelecek olması, Galaxy S11’in büyük ihtimalle iki ön kamerayla geleceğini gösteriyorken Galaxy S11e modelinin de tek kamerayla geleceğini gösteriyor.

Samsung Galaxy S11’in 18 Şubat’ta MWC 2020 etkinliğinden önce resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Şirketin yeni amiral gemisi telefonlarında Snapdragon 865 işlemcisini kullanacağı da bir diğer söylenti. One UI 2.1 ile gelmesi beklenen telefonun, ekran içi parmak izi sensörü, 108 MP kamera ve 5x zoom, 12 GB RAM ve 1 TB depolama gibi özelliklerle geleceği söyleniyor.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/samsung-galaxy-s11-plus-triple-selfie-camera-design-patent/
30
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
7
2
1
1