Galaxy Note Görünümlü Galaxy S Gibi: Samsung Galaxy S20 FE 5G'nin Tasarımı Ortaya Çıktı

16
6
5
1
1
Samsung'un uygun fiyatlı üst segment telefonu olması beklenen Galaxy S20 FE 5G'nin tasarımı ortaya çıktı. Görünüşe göre Samsung, hem Galaxy Note görünümlü bir Galaxy S modeli satışa sunacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5 Ağustos günü gerçekleştireceği çevrimiçi lansman etkinliği ile birlikte şirketin en yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra’yı gün yüzüne çıkaracak. Ancak Samsung, amiral gemisi modeller dışında fiyat/performansa odaklanan yeni üst seviye akıllı telefonlar üzerinde de çalışıyor.

Bir süredir ortaya atılan söylentiler ve bazı sızıntılara göre Samsung, tüketicilere amiral gemisi performansı sunacak uygun fiyatlı bir Galaxy S20 FE 5G modeli üzerinde çalışıyor. Söz konusu telefon ile ilgili elimizde doğruluk payı yüksek bazı bilgiler bulunsa da henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak şimdi, en azından telefonun tasarımı ile ilgili konuşabiliriz.

Samsung Galaxy S20 FE 5G tasarımı

samsung galaxy s20 FE 5g

Daha önce pek çok akıllı telefonun tasarımını ve özelliklerini tanıtımından günler, hatta bazen haftalar önce sızdırmış olan Evan Blass, Patreon hesabından yeni bir paylaşımda bulundu ve Galaxy S20 FE 5G’nin tasarımını gün yüzüne çıkardı. Söz konusu görsele göre Galaxy S20 FE 5G, Galaxy S serisi ile Galaxy Note serisi arasında bir tasarıma sahip olacak.

Gövde tasarımının geneline baktığımızda Galaxy S20 FE 5G için Galaxy S modellerinden daha ‘köşeli’, Galaxy Note modellerinden ise daha ‘oval’ bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada Galaxy S20 FE 5G’nin bu yılın başlarında piyasaya sürülen Galaxy S10 Lite ile benzer bir tutum sergilediğini söylemek mümkün.

Samsung Galaxy S20 - Galaxy S20 FE - Galaxy Note 20

s20 s20 FE note 20

Galaxy S20 FE 5G, Infinity-O tasarımı sayesinde yüksek ekran/gövde oranı sunuyor. Cihaz, uygun fiyatlı bir model olacağı için hem edge ekrandan tasarımını kaybediyor hem de Galaxy S20 serisine kıyasla daha nispeten kalın çerçevelerle geliyor. Yine de Galaxy S20 FE 5G’nin üst düzey bir modele göre iyi bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir.

Samsung Galaxy S20 FE 5G’nin Snapdragon 855 ya da Snapdragon 765G işlemci ile geleceği söyleniyor. Fiyatı hangi işlemci ile geldiğine göre değişiklik gösterecektir ancak söylentiler, Samsung’un OnePlus 8T ile rekabet edebilecek bir fiyat etiketi belirlemek istediği yönünde. Bununla birlikte cihazın 50 MP ana kamera ve Full HD+ AMOLED ekran ile geleceği de söylentiler arasında bulunuyor. 

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/08/samsung-galaxy-s20-fe-5g-first-look-leak.html
16
6
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
6
5
1
1