Samsung, Galaxy S8 ile Birlikte Siri'yi Yerle Bir Edecek Yapay Zeka Geliştiriyor

1
0
0
0
0
Samsung, Galaxy S8 ile Birlikte Siri'yi Yerle Bir Edecek Yapay Zeka Geliştiriyor
Galaxy Note 7 ile yaşanan talihsizlikten sonra Samsung, yeni üst seviye modeli Galaxy S8 hakkında ilk defa konuştu.

Galaxy Note 7 modelinde yaşanan batarya skandalıyla birlikte kötü günler geçiren Samsung, Galaxy S8 ile birlikte bu kötü algıyı yok ederek tekrardan oyunun en büyüğü olmak için Galaxy S8 ile harekete geçmeye hazırlanıyor.

Daha önce Samsung, yeni bir üst seviye telefonunu tanıttıktan sonra sıradaki üst seviye telefon hakkında konuşmayı pek fazla sevmese de Note 7'nin iptaliyle birlikte Samsung'dan üst düzey bir abimiz olan Lee Kyeong-tae, sıradaki akıllı telefonları Galaxy S8 hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Samsung Mobile Başkan Yardımcısı Lee Kyeong-tae Samsung Galaxy S8 modelinin daha güçlü teknik özellikler, daha iyi kamera ve gelmiş bir yapay zeka desteğiyle geleceğini söyledi. Elbette telefonun kamera ve teknik özellik anlamında gelişmesi şimdilik özellikler belli olmadıkça bizim için bir anlam ifade etmiyor ancak dikkat çevirmemiz gereken nokte Galaxy S8'in yapay zeka desteğiyle gelmesi.

Siri'nin geliştiricisi bu sefer Samsung için çalışacak

Lee Kyeong-tae henüz yapay zeka hakkında detaylar vermese de geçtiğimiz günlerde Samsung, Apple'ın akıllı asistanı Siri'yi geliştiren Viv Labs şirketini satın almak için çalışmalara başlamıştı. Bu noktada yapay zeka konusunda kendi bünyesindeki Viv Labs ile çalışacak Samsung, hem Siri'nin temeli hakkında bilgi edinecek hem de kendinden önemli yenilikler katarak Siri, Google Asistan ve Cortana ile rekabet edecek gelişmiş yapay zekasını tanıtacak. Ayrıca tahminlere göre, Samsung'un bu yapay zekası sadece sesli asistandan ibaret olmayacak ve cihazın her noktasında hayatımızı kolaylaştıracak.

Samsung Galaxy S8 ve Samsung'un atacağı adımları hep birlikte önümüzdeki yıl Şubat ayında Barselona'da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde öğreneceğiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0