Samsung İade Edilmeyen Note 7'leri Devre Dışı Bırakacak!

2
2
1
0
0
Samsung, iade edilmeyen ve kullanılmaya devam eden Note 7'lere son darbeyi vurmaya hazırlanıyor.

Büyük beklentiler ile piyasaya sürülen Samsung Galaxy Note 7'ler, kısa zamanda elde ettikleri başarılı satış rakamları ile de Samsung'un yüzünü güldürmüştü. 

Ancak, telefonlarda meydana gelmeye başlayan bataryadan kaynaklı problemler giderek artıp tehlikeli bir boyuta ulaşınca, Samsung amiral gemisi telefonu için tarihi kararı vermiş ve piyasadaki bütün Note 7 cihazları geri çağırılmıştı.

Tabi bu geri çağırılmaya uymayan ve ısrarla değişim programına katılmayan Note 7 kullanıcılarının sayısı oldukça fazla. Fakat Samsung, kullanıcıları ikna etmek adına pek çok yönteme başvurdu. Hatta bu konuda, çeşitli GSM operatörlerinin de bazı hamleleri olmuş, Note 7'lerin mobil şebekelere bağlantısı kesilmişti. Kanada ve Yeni Zelanda'da ise telefonların Wi-fi ve Bluetooth özellikleri kullanım dışı bırakılmış, böylece telefon sahiplerini cihazları değiştirmeye teşvik edilmişti.

Şimdi ise tüm bu hamlelerin yanında hala kullanıcılardan cihazlarını alamayan Samsung, son kozunu oynamaya hazırlanıyor. ABD'nin beşinci en büyük telekomünikasyon ağına sahip şirketi olan US Cellular'dan bir Note 7 kullanıcısına gönderilen mesajda, şu ifadeler yer almakta: ''15 Aralık'ta Samsung, Galaxy Note 7'lerin yazılımlarını, şarj olmalarını önleyen bir yazılım ile değiştirecek ve telefonlar artık çalışmayacak.''

Samsung en son, Note 7'lerin batarya kapasitesini kısıtlayan bir güncelleme yayınlamıştı. Yani böyle 'bitirici' bir hamle yapması gayet beklenebilir bir durum. Ne var ki söz konusu mesajla alakalı ne Samsung, ne de US Cellular cephesinden gelen bir açıklama bulunmamakta. Bakalım Note 7'lerin kaderi ne olacak?

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/12/8/13892400/samsung-galaxy-note-7-permanently-disabled-no-charging-us-update
2
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
0
0