Samsung’tan İlginç Açıklama: Türklerden Galaxy Note 7’leri Toplayamıyoruz

0
0
0
0
0
Samsung’tan İlginç Açıklama: Türklerden Galaxy Note 7’leri Toplayamıyoruz
Yanma - patlama riski bulunan Galaxy Note 7’lerin değişim programı çerçevesinde yenilerini vermek isteyen Samsung, Türkiye’deki bu modelleri toplamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Samsung, dünya genelinde yaşanan yanma - patlama haberlerinin ardından büyük bir değişim kampanyası başlatmış ve Galaxy Note 7’lerin iyileştirilmiş batarya versiyonlarını dağıtmaya başlamıştı. Dünya genelinde satılan Note 7’lerin %60’lık bölümünün kendilerine geri geldiğini belirten yetkililer, Türkiye’deki Note 7 sahiplerinin ise yalnızca %10’unun değişim programına katıldığını açıkladı.

Yeni Galaxy Note 7’lerin Türkiye’ye geldiğini ve sorun yaşanabilecek modellerin değiştirilmesi gerektiğini belirten şirket yetkilileri, “Geri dönüş bu kadar az olunca, yeni yöntemleri denemeye başlayacağız. Bunun başında da değiştirme programına başvuran müşterilerimiz, bulundukları yerleri bildirdiğinde gidip cihazlarını değiştireceğiz. Böylelikle değişim programında hız kazanmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Galaxy Note 7 ile ilgili sahte ihbarların Türkiye’den de yapıldığını belirten Samsung, bunlardan bir tanesini kendi merkezlerinde örnek olarak gösterdiklerini belirtti. Dünya genelinde yaşanan sahte ihbar sayısı ise 26 olarak açıklandı. Bu anlamda çalışmalarını titizlikte yürüttüklerini belirten yetkililer, sahte ihbarları kolaylıkla ayırt edebildiklerini söylüyorlar.

İyileştirilmiş Galaxy Note 7’lerin Türkiye’ye geldiğini fakat satışının Ekim ayının ortasında (ortalama 2 hafta sonra) olacağını belirten Samsung yetkilileri, müşterilerine 64 GB’lık hafıza kartları hediye edeceklerini açıkladılar. Sorunu giderilen Note 7 modelleri, madde madde şu şekilde ayırt edilebilecek:

  • Kutunun üzerinde bulunan barkodun hemen yanında siyah renkli bir kare olmalı
  • Ekranın sağ üstünde bulunan şarj durum göstergesinin rengi yeşil olmalı
  • Şuradaki adreste yer alan IMEI numarasıyla kontrol edilmeli
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0