Samsung ve Arm, Yüksek Performanslı Bilişim Çözümlerini Geliştirmek Adına İşbirliği Yaptı

3
1
1
0
0
Gelişmiş yarı iletken teknolojisinde bir dünya lideri olan Samsung Electronics, bugün Arm ile olan stratejik işbirliğinin genişletileceğini duyurdu.

İki teknoloji devinin halihazırda olan işbirliğinin, 7/5-nanometre (nm) FinFET işlem teknolojisine genişletileceği belirtildi. Arm, tüm uygulama pazarları için performans, güç ve maliyet gereksinimlerini karşılamak amacıyla sektörün önde gelen fiziksel IP ve işlemci uygulama çözümleri tedarikçisi konumunda bulunmaktadır. Samsung ise bildiğiniz gibi birçok sektörde lider konumunda yer almaktadır.

Samsung Foundry’nin 7LPP (7nm Low Power Plus) ve 5LPE (5nm Low Power Early) işlem teknolojilerine dayanan Arm Artisan fiziksel IP platformu, Arm'ın Cortex®-A76 işlemcisi için 3GHz + işlem performansı sağlamakta. Samsung'un 7LPP işlem teknolojisi, 2018'in ikinci yarısında ilk üretime hazır olacak. İlk aşırı ultra viole (EUV) litografi işlem teknolojisi ve temel IP'leri, geliştirme aşamasındadır ve 2019'un ilk yarısında tamamlanması beklenmektedir.

Samsung'un 5LPE teknolojisi ise 7LPP proses teknolojisindeki en son yeniliklerden dolayı daha fazla alan ölçekleme ve ultra düşük güç avantajı sağlayacaktır. Samsung'un 7LPP ve 5LPE için Arm Artisan fiziksel IP platformu, HD mantık mimarisi, kapsamlı bir bellek derleyicileri paketi ve 1.8V ve 3.3V GPIO kütüphaneleri içerir. Ayrıca Samsung’un 7LPP ve 5LPE işlem teknolojileri için Arm, Arm DynamIQ teknolojisine sahip en son işlemci çekirdeğinde Artisan POP IP çözümleri sunacağını açıkladı.

Arm’ın POP IP çözümü, en iyi Arm işlemci uygulamalarını ve en hızlı pazara sunmayı sağlayan bir çekirdek sertleştirme hızlandırma teknolojisidir. Samsung Electronics Foundry Marketing Team başkan yardımcısı Ryan Sanghyun Lee yaptığı açıklamada, “Döküm müşterilerimiz için kapsamlı ve farklı bir tasarım ekosistemi oluşturmak şart” ifadesini kullandı. Ayrıca yüksek performanslı bilgi işlem gücünü artırmak ve yapay zeka öğrenim yeteneklerinin büyümesini hızlandırmak için IP çözümleri alanında Arm ile İşbirliğinin çok önemli olduğu belirtildi.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-foundry-and-arm-expand-collaboration-to-drive-high-performance-computing-solutions
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0