Otellerde Kat Görevlisi Olarak Çalışmaya Başlayan Robot: Savioke Relay

0
0
0
0
0
Bizlerin inandığı yakın gelecek için tasarlanmış robot, otelde resepsiyondan istediğimiz havlu, terlik ve yemekleri getiriyor.

Savioke şirketinin 2014’den beri prototipi üzerinde çalışma yürüttüğü Meet Savioke projesi, nihayet ilk denemeleri yapılıp tam not almayı başarabildi. Sevimli teneke robot, otel müşterileri için resepsiyondan siparişi verilen ürünleri Kapılarına kadar götürüyor ve baş kısmındaki kapak açılarak müşterinin ürünlerini sağlam birşekilde almasını sağlıyor.

Savioke Relay adına sahip bu sevimli robot, günümüzde HiltonStarwood ve Marriott otellerinde aktif olarak kullanılacak. Eğer sizde günün birinde oda servisini beklerken aniden Relay ile karşı karşıya kalırsanız şaşırmayın. Ayrıca sizden değerlendirme de talep edecek olan Relay’a 5 yıldız verirseniz, sevincinden olduğu yerde dönüp pozitif hareketler sergiliyor. Kısacası bu başarılı proje şimdiden gerekli ilgiyi çekmiş gibi görünüyor.

Akıllarda oluşan bi diğer soru ise; ”Peki insan olarak bu görevi yapanlar ne yapacak?” Muhtemel sonuç işlerinden olmaktan ziyade, sipariş edilen ürünleri veya yiyecekleri robotların haznesine yerleştirecek, şarjı bitmek üzere olanı prize takacak.

Robota ait videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz;

Kaynak : http://thenextweb.com/shareables/2016/09/27/robot-deliver-food-hotel/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0