Şili’deki Orman Yangınına Sebep Olan Nesnelerin Meteor Olmayabileceği Belirtildi

12
1
0
0
0
Şili’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir dizi küçük yangının gökyüzünden düşen parlak ve yanan cisimler nedeniyle çıktığı belirlendi. Şili Ulusal Jeoloji ve Madencilik Hizmeti’nden yetkililer gökyüzünden düşen nesnelerin meteor olmayabileceğini açıkladı.

Şili’nin güneyinde yer alan Chiloe adasında geçtiğimiz hafta bir dizi küçük yangın meydana geldi. Adada meydana gelen yangınların, gökyüzünden düşen parlak ve yanan nesnelerden dolayı çıktığı yerel kaynaklar tarafından belirtildi. Yerel bir kanal olan Channel 2’de yayınlanan videoda gökyüzünden düşen nesneler açık bir şekilde görülebiliyor. 

meteor yangın

Chiloe adasında meydana gelen yangının ardından Şili Ulusal Jeoloji ve Madencilik Hizmeti’nden yetkililer bölgede incelemeler yaptılar. Yetkililer, yedi noktada başlayan yangınların gerçekleştiği bölgede göktaşına dair izler bulamamış olmalarını göktaşının dağılmış olabileceğinden kaynaklı olduğunu söylediler. 

Chiloe adasında meydana gelen yangın, düşen göktaşları nedeniyle meydana gelmiş olabileceği gibi gökyüzünden düşen uydu parçaları ya da roket güçlericiler nedeniyle de olabilir. Yangının meydana geldiği alanda araştırma yapan yetkililer, topraktan aldıkları örneklerin analizlerini yaptıklarını, analizlerle ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını açıkladılar. 

Şili orman yangını

Jeologların yaptığı açıklama, yangının düşen bir göktaşından öte, insan yapımı bir uzay çöpü nedeniyle çıkmış olabileceğini de gösteriyor. Araştırmacılar, yangın alanında metal parçaları bulmuş olabilirler. Buldukları metallerin Dünya dışı bir kaynağı olup olmadığını anlamak için daha geniş çaplı analizlere ihtiyaç olabilir. 

Uzaydaki insan yapımı uzay çöpleri genellikle okyanuslara ya da uzak bölgelere düştüğü için yangına sebep olmazlar. Çin’de yörüngeye çıkmadan parçalanan bir rokete dair rapor var. Ancak bu zamana kadar uzay çöpü nedeniyle yaralanan ya da hayatını kaybeden herhangi bir insana dair rapor yayınlanmış değil. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/mysterious-fireball-that-crashed-and-burned-wasnt-a-meteor/
12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0