Simsiyah (Jet Black) iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Stokları Çoktan Tükendi!

3
0
0
0
0
Yeni iPhone'lara gelen talep Apple'ın beklentisini aştı, stoklar tükendi.

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce tanıtılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın en dikkat çekici özelliklerinden biri de sahip oldukları 'jet black (simsiyah)' renk seçenekleri.

Özellikle sosyal medyadaki tepkilere bakacak olursak telefonlar konusunda hemen hemen herkesin konuştuğu şey bu jet black olayı. Yani uzun lafın kısası Apple'ı beğenen ve iPhone'ları tercih edenler jet black rengini epey beğenmiş. İşte bu durum, kendini ön siparişlerde şimdiden göstermiş durumda.

Apple, Jet Black Rengi iPhone'larda Stok Sıkıntısı Yaşıyor!

Apple tarafından da doğrulanan bilgiye göre iPhone 7 ve 7 Plus için jet black renk seçeneği, ön sipariş aşamasında çoktan tükenmiş durumda. Ayrıca çift arka kamera ile dikkat çeken iPhone 7 Plus'ın tüm renk modellerinde stok sıkıntısı yaşanmakta. Bir diğer deyişle iPhone 7 Plus ve genel olarak jet black iPhone'lara ön sipariş sürecinde ilgi ciddi derecede fazla.

Apple tarafından yapılan açıklama şu şekilde; ''Müşterilerimizin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'a karşı gösterdiği ilgi bizi oldukça sevindirdi. Kısa bir süre sonra yeni iPhone'lar mağazalardaki yerlerini alacak ve gümüş, altın, rose altın ve siyah renk seçeneklerindeki iPhone 7 mağazalarımıza gelecek müşterilerimizi bekleyecek. Ancak online ön sipariş sürecinde tükenen jet black renkli iPhone'lar ve tüm renk seçenekleri ile iPhone 7 Plus'larda bir stok sıkıntısı yaşamaktayız.''

Bu durum, yeni iPhone'lara Apple'ın tahmininden fazla bir talep olduğunun da göstergesi. Özellikle iPhone 7 Plus'ın tüm renklerinin ön siparişte tükenmesi ve Apple'ın stok sıkıntısı yaşaması şu demek; Apple, tahmini satış rakamlarına göre iPhone 7 Plus üretti, ancak gelen talep bu tahmini aştı. 

Tabi bu durum, yani stok sıkıntısı kısa süre içerisinde çözülecek bir sorun ancak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus resmi olarak satışa çıktığında almaya gidecekleri şimdiden uyaralım; eğer ön sipariş yapmadıysanız hem jet black renklerde, hem de -istediğiniz renkte- iPhone 7 Plus bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Bu arada yeni iPhone'lar bu denli talep görüyor ancak bizim gözümüze batan bazı yanları da yok değil. Merak ediyorsanız sizi şu videomuza alalım:

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/09/14/apples-iphone-7-will-be-super-limited-in-stores-and-all-jet-black-models-are-sold-out/
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0