Türkiye'de Yine Bir Saadet Zinciri Faciası: Smart Trade Coin ile 100 Milyon Dolarlık Vurgun Yapıldı

43
6
3
1
1
Vatandaşlara aylık yüzde 30 kâr vaadinde bulunan "Smart Trade Coin" isimli kripto para oluşumunun saadet zinciri olduğu ortaya çıktı. İddialara göre 200 bin kişiden 100 milyon dolardan fazla para toplayan dolandırıcılar, bir gecede sırra kadem bastılar.

Daha birkaç gün önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Eskişehir merkezli bir saadet zincirinden bahsetmiştik. Daha bu olayın üstü soğumamışken bu kez benzer bir haber, kripto para dünyasında yaşandı. "Smart Trade Coin" isimli bir saadet zinciri kuran dolandırıcılar, iddialara göre 200 bin kişiden 100 milyon dolar civarı para toplayarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre Smart Trade Coin, vatandaşları şu sıralar zaten çok kazandıran kripto paralar aracılığıyla kandırdı. Sektöre girmeyi düşünenlere 100 dolardan 1.000 dolara kadar değişen fiyatlarda otomatik olarak işlem yapan bir kripto para botu satan dolandırıcılar, aylık yüzde 30 kâr vaadinde bulundular. Bu izahı olmayan asılsız vaatlere inanan vatandaşlar da sisteme adeta akın etmiş gibi görünüyorlar. 

2 milyon TL'sini kaptıran bile var

Smart Trade Coin

İddialara göre Smart Trade Coin'e parası kaptıran isimlerden bir tanesi, Ramazan Oruç isimli bir vatandaş. Eskişehir'de By Ramazan Kokoreç isimli bir işletmenin sahibi olan Oruç'un, bu saadet zincirine 2 milyon TL kaptırdığı söyleniyor. İşin daha da ilginç yanı, Ramazan Oruç ismi daha önce de çeşitli saadet zinciri olaylarında müşteki olarak yer almış. Bir insan aynı hatayı nasıl birden çok kez yapar, gerçekten hayret verici...

Hürriyet'in haberine göre Smart Trade Coin yalnızca Türkiye'den değil, Avrupa'dan da katılımcı sağlamış. Özellikle de gurbetçi vatandaşlara odaklanan şirket yöneticileri, topladıkları paraları ise Marshall Adaları'na aktarmışlar. Olayın duyulması üzerine nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla kolluk kuvvetlerine koşan vatandaşlar ise tahmin edebileceğiniz üzere Smart Trade Coin'in hiçbir muhatabına ulaşamamışlar. Son olarak, bu oluşumun yalnızca Türkiye'de değil, onlarca ülkede hizmet veren bir platform olduğunu belirtelim.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/200-bin-kisiden-100-milyon-dolar-topladilar-iddiasi-kokorecci-ramazan-2-milyon-tl-kaptirdi-41839194
43
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
43
6
3
1
1