JerryRigEverything İsimli YouTuber, Exynos’lu ve Qualcomm’lu Note20 Ultra’yı Karşılaştırdı (Video)

44
7
3
2
1
Teknoloji dünyasında en çok bilinen ve takip edilen YouTube kanallarından bir tanesi olan JerryRigEverything, iki farklı Note20 Ultra varyantını kıyasladı. Kıyaslanan iki varyant ise cihazın Snapdragon ve Exynos işlemcili varyantları oldu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Samsung, bir sene içerisinde birçok modeli kullanıcılara sunuyor. Şirket, bu telefon çeşitliliğinin yanında aynı cihazı farklı ülkelerde farklı donanım özellikleriyle de satışa sunabiliyor. Tabii bu konuda akla ilk olarak işlemciler geliyor.

Şirketin çıkardığı son amiral gemilerinden Galaxy Note20 Ultra, ABD ve birkaç ülkede Snapdragon işlemci kullanırken dünyanın geri kalanında Samsung'un kendi işlemcileri olan Exynos ile birlikte geliyor. Peki, farklı işlemcilere sahip bu Note20 Ultra varyantları arasında bir fark var mı? YouTube'daki JerryRigEverything kanalı da bu sorunun cevabını bulmak için yola çıkmış.

Snapdragon ve Exynos işlemcili Note20 Ultra varyantları arasında fark var mı?

Kanalın arkasındaki isim olan Zack Nelson, ilk olarak iki varyantın 'benchmark' skorlarını kıyasladı. Snapdragon SoC'ye sahip Note20 Ultra varyantı hem işlemi daha kısa sürede bitirdi hem de daha yüksek skorlar almayı başardı. Exynos işlemcili Note20 Ultra; tek çekirdekte 896, çoklu çekirdekte 2.696 puan almayı başardı. Snapdragon işlemcili varyantta ise bu puanlar 983 ve 3.512 olarak gerçekleşti.

Ancak Nelson, bu işlemi sadece bir kere değil toplamda 8 kez gerçekleştirdi. 8 kez yapılan benchmark testinden hiçbirinde Exynos'un yüzü gülmedi. Snapdragon, bu testlerin hepsinde Exynos varyantından daha yüksek puanlar almayı başardı. Ayrıca tüm bu işlemler sonrasında Snapdragon varyantının bataryası %86'ya, Exynos varyantın bataryası %84'e düştü.

snapdragon

Exynos'un darbe aldığı bir nokta ise bir sene önce çıkan önceli Galaxy Note10 Ultra oldu. Nelson, Snapdragon işlemcili Note10 Ultra'nın, Exynos işlemcili Note20 Ultra ile neredeyse aynı benchmark skorlarını elde ettiğini söyledi.

Nelson, iki işlemcinin performansını son olarak soğutma sistemlerini değiştirerek test etti. Nelson, Snapdragon işlemcinin altındaki grafit tabakayı alıp Exynos işlemcinin altına takarken Exynos işlemcinin altındaki bakır tabakayı da Snapdragon işlemcinin altına taktı. Ancak Snapdragon, buradan da galibiyetle ayrılmayı başardı.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/09/samsung-note-20-ultra-snapdragon-versus-exynos.html
44
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
44
7
3
2
1