7 Yıl Sonra Geri Dönen 'FIFA 2020 Sokak Futbolu' Modu Hakkında 6 Detay

18
2
2
2
1
Her sene çıkardığı yeni FIFA oyunlarıyla olumlu eleştiriler alan EA, FIFA 2020 ile birlikte sokak futbolu temasını geri getiriyor. Yeni oyun, VOLTA Football ve diğer yenilikleriyle bu sene çıkacak futbol oyunları arasındaki rekabette bir adım öne geçebilir. FIFA 2020 ile birlikte gelecek olan VOLTA Football hakkında bilinen her şeyi paylaşacağımız yazımıza hoşgeldiniz.

FIFA, günümüzün en büyük iki futbol oyunundan biri. Başarılı oyun serisi FIFA 10’dan itibaren konsollarda bir atağa kalkmıştı, ancak özellikle FIFA 13 ile bilgisayarda da yaptığı atakla birlikte rekabeti iyice kızıştırdı. Aslına bakarsanız EA, 2012 yılına kadar düzenli aralıklarla “FIFA Street” adı altında sokak futbolu oyunları da yapıyordu. 

Sonrasında ne olduysa herkesin çok sevdiği sokak futbolu serisinin devamı gelmemeye başladı ve oyuncular, uzun yıllardır yeni bir sokak futbolu oyununun hayalini kuruyorlardı. E3 2019 sırasında yapılan EA konferansında, FIFA 2020’nin bu özleme son verecek olan VOLTA Football modu tanıtıldı.

Yazımızda sokak futbolu temasını kullanan başka oyunlara da yer vereceğiz. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan başlayalım.

FIFA VOLTA nedir, ne anlama geliyor?

indir

“Volta” kelimesi Portekizce’de “dönüş” anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere EA uzun bir zamandır sokak futbolu teması içeren bir oyun yapmıyordu. Tamı tamına 7 sene sonra geri döndüğü bu tarz için böyle bir kelime seçmesi de güzel bir ayrıntı olmuş.

VOLTA Football’un efsane Joga Bonito reklamları tadındaki fragmanı:

VOLTA Football, FIFA 17’den beri eklenen ilk mod olacak:

fifa 19 fut draft

EA, FIFA 17 ile birlikte The Journey gibi geniş çaplı bir oyun modu geliştirdiğinden bu yana yeni bir oyun modu üretmemişti. Şirket, oyuna büyük çaplı yenilikler eklememesi konusunda da sık sık eleştiriliyordu. Bu eleştirilere kulak vermeye karar veren EA ise, sokak futbolu için apayrı bir oyun çıkarmak yerine, bunu bir FIFA oyununun modu haline getirmeyi seçti.

Sokak futbolu maçları nerede yapılacak?

fifa 17 torrent

VOLTA Football, üç farklı lokasyonda bulunan sahalara sahip olacak. Bu sahalar arasında Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam şehrinde bulunan bir alt geçit, İngiltere’nin başkenti olan Londra şehrinde bulunan bir halı saha ve Japonya’nın başkenti olan Tokyo şehrinde bulunan bir çatı katı sahası var.

FIFA VOLTA'da oynanış nasıl olacak?

fifa 16 torrent

VOLTA’nın oynanışı özelleştirme üzerine kurulu olacak. İlk olarak bu modda kullanabileceğiniz bir karakter oluşturacaksınız. Cinsiyetinden tutun kıyafet ve aksesuarlarına kadar her şey sizin seçiminize bağlı olacak. 

Sonrasında yarattığınız bu karakterle 3’e 3, 3’e 3 Kale Boş, 4’e 4, 4’e 4 Kale Boş, 5’e 5 ve Profesyonel Futsal türünde maçlar yapabileceksiniz. Maçı yapacağınız sahaların farklı boyutları olacak. Son olarak sahada duvar olup olmayacağı da seçilebilecek.

VOLTA Football’un kendine ait alt modları da olacak:

fifa 17 ps3

VOLTA Football her ne kadar bir mod olarak geçse de aslına bakarsanız geniş çaplı bir sokak futbolu oyunu gibi olacak. VOLTA Football içine girdiğiniz zaman sizi dört ayrı alt moduyla karşılayacak. Gelin bu alt modlara yakından bakalım.

Gerçek futbol takımlarıyla sokak futbolu oynayabileceğiniz mod: VOLTA Santra

fifa 17 ultimate time

Bu modda istediğiniz bir futbol kulübünü seçerek normal bir maç yapabileceksiniz. Dilerseniz Chelsea ve Tottenham’ı seçerek bir Londra derbisi, dilerseniz de Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş’ı seçerek yurt dışında gerçekleşen bir İstanbul derbisi yapabilirsiniz.

Kadronuzu genişletmek için maç yapacağınız mod: Volta Dünyası

android oyun club fifa mobile

VOLTA Dünyası modunda gerçek oyuncular tarafından oluşturulmuş takımlara karşı çevrimdışı maçlar yapılacak. Kazanılan her maç sonrası bu takımlardan istediğiniz bir oyuncuyu kendi kadronuza katabileceksiniz. İşin güzel tarafı, Ultimate Team’de bulunan takım kimyası bu modda kurduğunuz kadroda da etkili olacak.

Sokak futbolunu lig düzeyine çıkaran mod: VOLTA Ligi

futbolcu arama

VOLTA Ligi diğer oyunculara karşı çevrimiçi maçlar yaparak mücadele edilen bir sokak ligi modu olacak. Bu ligde alınan galibiyetler sonucu lig çıkılabilecek ve alınan mağlubiyetler sonucu lig düşülebilecek.

Sokakların en iyisi olmak için ter dökeceğiniz mod: Volta Hikayesi

futbol terimleri

VOLTA Hikayesi, FIFA 17’de hayatımıza giren Journey modunun VOLTA’ya uyarlanmış bir hâli gibi olacak. Bu modda kendi yarattığınız karakterle dünya çapındaki sokak futbolu efsaneleriyle karşı karşıya gelecek ve kendi sokak takımınıza oyuncular ekleyebileceksiniz. Bu sırada ödüller kazanacaksınız ve oyuncunuzu özelleştirebileceğiniz yeni eşyalar edinebileceksiniz.

Bonus: FIFA 2020 gelene kadar sokak futbolu aşkınızı söndürecek diğer oyunlar

hangi futbolcusun

FIFA’nın çıkardığı 4 adet sokak futbolu oyununu dahil etmeden de bu türe ait bazı oyunlar olduğunu söyleyebiliriz. Peki bu türü bu kadar popüler yapan şey ne? Sokak futbolunun bu kadar sevilmesinin en büyük sebeplerinden biri, insanların en sevdiği futbolcuları yeşil sahaların dışındaki halleriyle oynayabiliyor olması.

İş sokakta top oynamaya gelince, profesyonel maçlarda yapılması mümkün olmayan hareketler işin içine giriyor. Kısacası, sokak futbolu oldukça havalı hareketler ve inanılmaz goller atmayı seven insanların ihtiyacı olan şey diyebiliriz.

Pure Football:

pure football

2010 yılında Ubisoft tarafından bir alternatif olarak geliştirilmişti. Oyunda bulunan sahalar her ne kadar sokak futbolu havasında olmasa da, oynanış olarak kesinlikle sokak futbolu öğelerini benimsiyordu. Gel gelelim oyun fazla beğenilmedi ve tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

Urban Freestyle Soccer

urban freestyle soccer

Diğer adıyla Freestyle Street Soccer, 2003 yılında piyasaya sürüldüğü zaman oynanışındaki fantastik sayılabilecek öğelerle dikkat çekiyordu. Oyunda perende atarak şut çekebiliyor ve saha boyunca uzun paslar atabiliyordunuz. Ancak bu oyun da beğenilme konusunda FIFA Street’i yakalayamadı ve devam oyunları gelmedi.

Street Soccer League 2019 (Mobil)

street soccer league 2019

Aslına bakarsanız bu oyunun iki ismi var diyebiliriz. Kendisi Android üzerinde Street Soccer League 2019 ismiyle bulunuyor ancak App Store’da ismi Street Soccer Cup 2019. Bu oyun tam anlamıyla gerçekçi bir sokak maçı üzerine kurulu. Dört kişiden oluşan takımlar var ve bu takımlar arasında normal bir futbol maçı yapabiliyorsunuz.

Street Soccer Flick

street soccer flick

Street Soccer Flick ise yalnızca Android platformunda bulunuyor ve her ne kadar sokak futbolu temasına sahip olsa da oyun içinde maç yapılmıyor. Oyun isminden de anlaşılabileceği üzere parmağınızı telefon ekranı üzerinde kaydırarak gol atmak üzerine kurulu. Kale ve oyuncu arasında bulunan engelleri aşarak gol atmaya çalışıyorsunuz.

Sonuç: Bekle bizi FIFA 2020 VOLTA!

fifa 2020 volta

Peki Volta neden bu kadar fazla heyecan yaratıyor? Bu sorunun en doğru cevabı, EA’in bugüne kadar gerçekten çok başarılı sokak futbolu oyunları yapması. 2005 ve 2012 arasında çıkan FIFA Street oyunları çok beğenildi ve iyi oyunlardı. 

Yukarıda sıraladığımız sokak futbolu temalı oyunlar her ne kadar FIFA Street serisi kadar beğenilmese de bir ortak noktaları var. Bu oyunların hiçbiri Windows platformuna çıkmadı. Bu yüzden sokak futbolu PC oyuncularının duyduğu en büyük özlemlerden biri.

18
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
2
2
1