Elon Musk, Twitter’ın Başına Geçtiğinde Kovacak Çalışan Bulamayabilir: Yalnızca Birkaç Ayda Yüzlerce Çalışan, Rakip Şirketlere Gitti

8
3
2
0
0
Punks&Pintstripes tarafından LinkedIn verileriyle hazırlanan bir rapor, son 90 günde 530 Twitter çalışanının şirketten ayrıldığını ortaya koydu. Bu kişilerin, Google ve Meta gibi diğer teknoloji devlerini tercih etmesi de gözlerden kaçmadı. Veriler, Musk'ın Twitter'ın başına geçerse çalışanların %75'ini kovacağını gösteren haberlerin ardından geldi.

Dünyanın en zengin insanı unvanını taşıyan Elon Musk, son zamanlarda Twitter ile arasında yaşananlar nedeniyle gündemde. Tesla ve SpaceX CEO’su, önce nisan ayında platformu 44 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Daha sonra ise spam hesaplar nedeniyle temmuz ayında anlaşmadan geri çekildi. Twitter da ünlü girişimciye bunun ardından dava açtı. Musk, iki hafta önce ise 44 milyar dolarlık teklifi yenileyerek platformu bir kez daha satın almak istedi.

Tüm bu yaşananlar sırasında birkaç gün önce oldukça ilginç bilgiler ortaya çıktı. The Washington Post tarafından bildirilenlerde Musk’ın, Twitter’ı satın aldığında çalışanların %75’ini işten çıkarmayı planladığı görüldü. Ancak çıkan yeni veriler, Twitter çalışanlarının çoğunun zaten şirketten ayrılmaya başladığını, satın alma gerçekleşirse Musk’ın işten çıkarabilecek çalışan bulamayabileceğini gösterdi.

Son 90 günde 530 Twitter çalışanı şirketten ayrıldı, Google ve Meta gibi diğer teknoloji devlerine gitti

Punks&Pintstripes’tan Greg Larkin ve Elizabeth Gafford’un yayınladığı bir rapora göre; Musk ve Twitter arasında aylardır süren olaylar sırasında yüzlerce Twitter çalışanı şirketten ayrıldı. Şirket, LinkedIn verilerini toplayarak bu verilere ulaştı ve şirketin ne kadar çalışan kaybettiğini ortaya koydu.

Verilere göre son 90 günde 530 çalışan Twitter çalışanı şirketten ayrıldı ve başka şirketlere geçti. Bu çalışanların diğer teknoloji şirketlerini tercih ettiği de görüldü. Bu oranın bir önceki üç aylık orandan %60 daha fazla olduğunu da belirtmek gerek. Ayrıca Musk’ın satın alma ihtimalinin güçlendiği bu ay da 50 kişinin daha şirketten ayrıldığı görüldü.

Musk’ın Ocak ayında şirket hissesi almaya başlamasından bu yana Twitter’ın toplam 7500 çalışanının 1.100’ünden fazlasının ayrıldığı ifade edildi. Veriler, şirketten ayrılanların %30’unun diğer teknoloji devleri Google ve Meta’yı tercih ettiğini de ortaya koydu. Öte yandan diğerleri de Pinterest, LinkedIn, Snap ve TikTok dahil olmak üzere diğer platformlara yöneldi. Punks&Pintstripes CEO’su Greg Larkin, Twitter çalışanlarının yeni kurulan şirketlere geçiş yaptığını da ekledi.

Larkin, Business Insider’a verdiği demeçte, “Sonuçlar, Elon Musk ve Twitter arasındaki belirsizlik, üst düzey yeteneğe sahip çalışanların diğer sosyal medya platformlarına yönelmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Çalışanlar Musk’ın şirketi satın almasından endişe duyuyor

Twitter çalışanlarının bu hamlesinin bir sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Daha önce belirttiğimiz gibi Musk, şirketi satın alırsa bu çalışanların önemli bir kısmını kovmak istiyordu. Musk’ın çalışanları ofise geri dönmeye zorlaması da muhtemel. Milyarder, Tesla’da da böyle bir uygulamaya gitmişti. Ayrıca ünlü girişimcinin Twitter’ı satın alırsa CEO Parag Agrawal’i koltuğundan indirebileceğini de söylememiz yanlış olmaz.

Eylül ayında yayınlanan bir başka rapor da yeni verilerle benzerlik göstermişti. Business Insider tarafından paylaşılan bu haber, çalışanların Musk’ın satın alımıyla ilgili endişelerinden dolayı şirketi terk ettiğini ortaya koymuştu.

Sonuç olarak bu işten çıkışların Musk’ın planını etkileyebileceğini ön görebiliriz. Neler yaşanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Musk’ın Twitter’ı anlaşmayı tamamlamak için cuma gününe kadar süresi var. Bu gerçekleşmezse taraflar, kasım ayında mahkemede karşı karşıya gelecek.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/meta-google-companies-hiring-twitter-staff-elon-musk-purchase-limbo-2022-10
8
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
0
0