Sony'nin Xperia Serisiyle Akıllı Telefonlarda Yaptığı Devrimsel Yenilikler

72
9
7
6
2
Her ne kadar son dönemde akıllı telefon piyasasından yavaş yavaş çekileceği konuşulsa da Sony, bu piyasada hiç de yabana atılmayacak yenilikler de gerçekleştirdi.

Sony, özellikle Xperia serisiyle birlikte daha önce hiçbir akıllı telefonda görmediğimiz inovasyonlarla karşımıza çıktı. Son dönemde Türkiye de dahil olmak üzere birçok farklı pazardan çekilmesine kesin gözüyle bakılan Sony'nin gerçekleştirdiği yeniliklere kısaca bir göz atalım.

Xperia Z - Suya Dayanıklılık Konusunda Tepe Noktası

Bugün birçok telefonda standart olarak karşımıza çıksa da Sony, bu alanda en büyük yeniliği getiren firmaydı. Tarihler 4 Şubat 2013'ü gösterdiğinde Xperia Z ile piyasaya çıkan Sony, suya dayanıklılık konusunda bir tepe noktası olmuştu.

Xperia Z2 - 4K Video Kaydı Yapabilen İlk Telefon

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi Xperia Z2, tarihin 4K HDR video kaydı yapabilen ilk telefonuydu. Z2'nin rakipleriyle olan 4K HDR video karşılaştırması ve istatistiklerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Xperia XZ Premium - Super Slow Motion Kayıt

Bugünlerde iPhone X ve Samsung Galaxy S9 ile bildiğimiz bu özellik, Xperia XZ Premium'da adeta baştan tanımlandı. XZ Premium ile bu dönemin akıllı telefonlarından hemen hemen 5 kat daha fazla resim içeren videolar kaydedebiliyorsunuz.

Sony'nin konuyla ilgili olarak hazırladığı grafiği aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://blogs.sonymobile.com/2018/07/04/smartphone-innovation-the-evolution-of-xperia-smartphones-and-more/
72
9
7
6
2
Emoji İle Tepki Ver
72
9
7
6
2