Sony, Geliştiricilere Sunduğu Bir PS4-PS5 Uyumluluk Aracını Yanlışlıkla Herkese Açık Yayınladı

26
5
1
0
0
Sony, geliştiricilere sunduğu PS4-PS5 uyumluluk aracını yanlışlıkla PS Store'da herkese açık olarak yayınladı. Uygulama, kısa sürede yayından kaldırılsa da meraklı geliştiriciler çoktan indirip videosunu çekmeye başlamışlardı.

ThatGuyNamedJoey adlı bir Reddit kullanıcısı, dün PlayStation Store’da tuhaf bir keşif gerçekleştirdi. Sony, PlayStation Store’da PXG4: PS4 Full Game Standard Disc Game Test 4 (Prod) adıyla 0,49 dolar fiyatlı yeni bir oyun listelemeye başladı ve oyunun görselinde; Whale Whale Whale (Balina Balina Balina), What do we have here? (Burada neyimiz var?) yazıyordu.

Söz konusu oyunu(!) görenler, ilk başta bunun henüz duyurulmamış bir PS4/PS5 oyununun ön mağaza sayfası olduğunu düşündüler. Ancak sonradan anlaşıldı ki aşağıdaki ekran görüntüsünden de inceleyebileceğiniz oyun(!), NP Commerce Sample adlı PlayStation Store yetki ve hizmet haklarının test edilmesini sağlayan bir uygulamadan başka bir şey değildi. Bir başka deyişle Sony, söz konusu uygulama ile geliştiriciler PS4-PS5 uyumluluğu hakkında araç ve örnekler sunuyordu.

ps4 ps5

Sony’nin söz konusu oyun(!) sayfasını kısa süre sonra yayından kaldırmış olması, sayfanın yanlışlıkla yayınlandığının en büyük göstergesi. Reddit’te konuyla ilgili olarak paylaşılan bir geliştirici yorumuna göre söz konusu sample; NP Commerce kitaplığının, NP Commerce Dialog kitaplığının ve Commerce Web API’sinin kullanımını gösteriyor.

Sony, uygulamanın sayfasını kısa sürede yayından kaldırsa da meraklı geliştiriciler uygulamaya erişim sağlayıp arayüzünde neler olduğuna dair bir videoyu YouTube’da yayınladılar. Bir Yazılım Geliştirme Kiti’ne benzeyen uygulama, hem PlayStation 5 hem de PlayStation 4’e atıfta bulunuyor. Ayrıca söz konusu uygulamanın, geliştiricilerin konsollar arası oyun yükseltme paketleri satabileceğini gösteren bir referans olabileceği de söyleniyor. 

PS4-PS5 uyumluluğu ile ilgili geliştiricilere sunulan aracın videosu

Kaynak : https://www.reddit.com/r/PS5/comments/ifx179/new_game_listing_pxg4_ps4_full_game_standard_disc/
26
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
1
0
0