Soruyoruz: Sizce Çentikli Tasarıma Sahip İlk Akıllı Telefon Hangisi? (Anket)

60
23
8
5
5
Akıllı telefonlar çentikli mi olsun çentiksiz mi olsun tartışmaları devam ederken Webtekno olarak farklı bir soruya yanıt arıyoruz; çentikli tasarıma sahip ilk telefon hangisi?

Günümüzde akıllı telefon pazarında bir ‘çentikli tasarım’ trendi olduğu su götürmez bir gerçek. Çentikli tasarım, durum çubuğunu ahize hizasına taşıdığı için kullanıcılara daha büyük bir kullanılabilir ekran bıraksa da, ekran simetrisini bozduğu için pek çok kullanıcı tarafından benimsenmekte zorlanılıyor.

Sahi, ilk çentikli telefonu kim piyasaya sürdü? Bu gerçekten önemli bir soru çünkü pek çok kişiye göre ilk çentikli telefonu Apple, iPhone X ile birlikte tanıttı. Fakat bu çok da doğru bir bilgi değil. Zira Sharp'ın Aquos S2 modeli ve Essential Phone, iPhone X’un daha adı bile ortada yokken çentikli tasarımlarıyla görücüye çıkmışlardı.

iPhone X’un çentikli tasarımların popüler hale gelmesinde önemli bir rol üstlendiği tartışılmaz bir gerçek. Peki, ‘ilk çentikli tasarıma sahip akıllı telefon’ denince sizin aklınıza hangi marka geliyor?

60
23
8
5
5
Emoji İle Tepki Ver
60
23
8
5
5