Spider-Man: Far From Home'un Neredeyse Daha Farklı Bir Sona Sahip Olacağı Ortaya Çıktı (Spoiler)

28
11
5
4
3
Marvel Sinematik Evreni'nin 4. fazı öncesi son filmi olan Spider-Man: Far From Home için ilk başta daha güvenli bir son düşünülmüş ancak daha sonra bundan vazgeçilmiş.

Spider-Man: Far From Home, bir haftadan uzun bir süredir sinemalarda ve bu da hayranların Infinity Saga’nın nasıl biteceğini bildiği ve Marvel Sinematik Evreni’nde dördüncü fazda neler olacağına odaklanacağı anlamına geliyor. Ancak Spider-Man: Far From Home özelinde kalmak gerekirse film için ilk düşünülen sonun daha farklı ve daha sıkıcı olduğu ortaya çıktı.

Not: Yazının buradan sonrası filmle ilgili spoiler barındırmaktadır.

Far From Home, “post credit” sahneleriyle birlikte birkaç büyük ters köşe içeriyor ve MCU'nun dördüncü fazının da tonunun ne olacağını ayarlıyor. Ayrıca film, üçüncü filmde ne olabileceğine dair de oldukça büyük bilgiler barındırıyor.

İlk post credit sahnesinde, Sam Raimi'nin filmlerinden fazlasıyla aşina olduğumuz J. Jonah Jameson ve Daily Bugle cameo'ları ile birlikte Spider-Man’in kimliği ortaya çıkıyor ve Peter Parker’ın bir anda kötü adammış gibi gözükmesine sebep oluyor. MCU'daki Spider-Man 3’ün seyircisine çok farklı bir Spider-Man sunacağı aslında buradan belli olsa da Marvel'ın patronu Kevin Feige, yeni Spider-Man filminin daha önce görülmemiş macerayı seyircisine sunacağını söyledi.

İkinci post credit sahnesi ise MCU'nun dördüncü fazına dair çok daha kritik bir öneme sahip çünkü Secret Invasion hikâye örgüsünü başlatıyor. Ayrıca bu sahnede Nick Fury’nin de aslında tüm bu olaylar yaşanırken gezegenimizde olmadığını öğreniyoruz. Talos ve karısının Nick Fury ve Maria Hill’in yerine geçtiğini de burada öğreniyoruz.

The New York Times’a konuşan Far From Home senaristleri Chris McKenna ve Erik Sommers, post credit sahnelerinin ilk olarak daha güvenli düşünüldüğünü söylüyor. McKenna, yapımcılardan filmin sonunda Peter’ın bir şeyler feda etmesi yönünde çeşitli baskılar aldığını ve bu düşüncenin ilk başta kendilerini korkuttuğunu söylüyor.

Sommers ise sadece Peter’ın kimliğinin açığa çıkması değil aynı zamanda kendisinin bir anda kötü adam durumuna düşmesiyle ilgili olarak “Aramızda sadece Spider-Man’in kim olduğunu açıklayıp bırakalım mı yoksa onu toplumdan dışlanacak konuma mı sokalım diye tartışıyorduk. En sonunda ikisini birden yapmaya karar verdik.” diyor ve ekliyor: "İlk başta bu yönde ilerlemek istememiştik çünkü bu bizi korkutmuştu. Tam da bu sebepten üzerine gittik çünkü Spider-Man de korkacaktı."

Hayranlar tarafından da oldukça beğenilen yeni Spider-Man ilmiyle ilgili olarak siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://bgr.com/2019/07/12/spider-man-far-from-home-post-credits-scenes-development-explained/
28
11
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
28
11
5
4
3