Spotify, Güncel Kullanıcı Sayısını Açıkladı: Beklentiler Karşılanamadı!

11
8
3
2
0
Spotify, 2024'ün ilk çeyreği itibarıyla kaç aboneye sahip olduğunu ve son üç ayda ne kadar para kazandığını açıkladı. Şirket, abone ve kullanıcı sayısında önemli seviyelere ulaşırken kârlılığını da artırdı.

Dünyanın en popüler çevrim içi müzik ve podcast platformu Spotify, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, abone sayısında artış yaşandığı belirtildi. Buna paralel olarak, Spotify'ın kasasına giren parada da artış yaşandı. 

Spotify tarafından yapılan açıklamaya göre Premium abone sayısı, yıllık bazda yüzde 14 arttı ve 239 milyon olarak kayıtlara geçti. Spotify kullanan toplam kullanıcı sayısı ise yüzde 19'luk artışla 615 milyon oldu. Analistlerin aktif kullanıcı sayısındaki beklentisi, 617 milyonun biraz daha üzerindeydi.

Gelelim Spotify'ın kasasına: Platform, kâr etmeye devam ediyor!

Spotify

Spotify'ın açıkladığı mali durum raporuna göre şirketin kazancı, geçtiğimiz üç aylık periyotta 3,6 milyar euroya ulaştı. Şirketin kârı ise 168 milyon euro olarak açıklandı. Böylelikle Spotify'ın kârı, tarihi boyunca 1 milyar euro seviyesine ulaşmış oldu. 

Spotify'ın yaptığı açıklamalar, platform için yüzlerin güldüğünün açık bir göstergesi. Bakalım şirket, bu kârlılık ve yüksek gelir skalasını korumaya devam edebilecek mi...

Kaynak : https://newsroom.spotify.com/2024-04-23/spotify-reports-first-quarter-2024-earnings/
11
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
8
3
2
0