SSC Tuatara, Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Otomobili Rekorunu Kırdı (Video)

54
22
2
2
2
SSC Tuatara, Koenigsegg Agera RS'in dünyanın en hızlı seri üretim otomobili rekorunu kırdı. Aracın rekor denemesi sırasında ulaştığı ortalama hız ise 508.7 km/s.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde yerel bir haber kanalının SSC Tuatara’nın dünyanın en hızlı otomobili unvanını ele geçirdiğini öne sürdüğünden ve konuyla ilgili resmi açıklamaların beklendiğinden bahsetmiştik. O açıklama nihayet geldi ve SSC Tuatara, 508.7 km/s ortalama hız ile dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanının yeni sahibi oldu.

Aslına bakacak olursak SSC Tuatara, ABD’nin Güney Nevada'daki 160 Eyalet Yolu'nda gerçekleştirilen hız rekoru denemelerinde maksimum 532.9 km/s hıza ulaşmayı başardı. Ancak Guinness, söz konusu rekoru kayıtlara geçirmek için aracın aynı yolda gidiş-geliş hızının ortalamasını ‘en yüksek hız’ olarak kabul ediyor. Bu nedenle de SSC Tuatara, 532.9 km/s ile değil 508.7 km/s hız ile dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Karşınızda dünyanın en hızlı seri üretim otomobili: SSC Tuatara

SSC Tuatara

Aslına bakacak olursak SSC Tuatara, bu hızdan çok daha yükseğe çıkabilme potansiyeli taşıyordu. Yani en azından rekor denemesi sırasında direksiyonda olan Oliver Webb’e göre durum böyle. “Orada kesinlikle fazlası vardı. Daha iyi koşullarla daha hızlı olabileceğimizi biliyorum. diyen Webb, rüzgar nedeniyle aracın gerçek maksimum hızına ulaşamadıklarını ifade etti.

ssc tuatara rekor kırdı

Guinness’in dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanı için aynı rotada hem gidiş hem de dönüş yapılmasını şart koştuğunu belirtmiştik. Bununla birlikte Guinness, söz konusu rekor için aracın, müşteriler tarafından satın alınabilen düzenli bir seri üretim otomobili olmasını, standart sokak lastikleri kullanmasını ve hız denemesini halka açık bir yolda gerçekleştirmesini de şart koşuyor.

SSC Tuatara kapıalr

Bugatti Chiron Super Sport 300+ düzenlenen bir rekor denemesinde 490.484 km/s hıza ulaşarak -SSC Tuatara rekoru kırana kadar- dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olmaya adaydı ancak bazı riskler nedeniyle aynı rotada gidiş-geliş gerçekleştiremediğinden rekor, denemelerde 447 km/s ortalama hıza ulaşan Koenigsegg Agera RS’te kalmaya devam etmişti. Şimdi ise rekor, bariz bir fark ile SSC Tuatara’ya geçmiş durumda.

rekor denemesi

Bilmeyenler için; an itibarıyla dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olan SSC Tuatara, kabinde, 7 ileri vitesli şanzıman ile eşleştirilmiş 1.750 beygir güç, 1.735 Nm tork üreten 5.9 litrelik twin turbo V8 motor bulunan bir canavar.

SSC Tuatara'nın rekor kırdığı anlar

Kaynak : https://www.automobilemag.com/news/ssc-tuatara-worlds-fastest-production-car-record/
54
22
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
54
22
2
2
2