Star Trek: Picard, Efsane Kadroyu Tekrar Bir Araya Getiriyor

7
1
0
0
0
Star Trek: Picard, Efsane Kadroyu Tekrar Bir Araya Getiriyor
Star Trek hayranlarının uzun süredir merakla bekledikleri serinin yeni dizisi Pickard'ın yeni yayınlanan fragmanında, ST:TNG'de yer alan karakterlerin bazılarının yeniden bir araya gelmesini sağlıyor.

Star Trek hayranları yeni dizinin haberini aldığından beri sabırsızlıkla diziyi bekliyorlardı. Bugün ise Star Trek: Picard ile ilgili yeni bir fragman yayınlandı. Bu fragmanda yeni yüzlerin yanı sıra Star Trek: The Next Generation'da yer almış tanıdık yüzleri de görmek mümkün oldu. 

Dedikodular Picard merkezli bir spin-off dizisi olan Star Trek: Discovery'nin ilk bölümünü çeken Alex Kurtzmann'ın CBS ile 5 yıllık bir sözleşme imzalamasıyla başladı. Tek sorun ise Patrick Stewart'ın karakterini tekrar canlandırıp canlandırmayacağıydı. Kurtzmann ise konsepti "emeklilik yıllarında olan bir adamın üzerindeki karakter çalışmasının, psikolojik bir incelemesi" olarak adlandırdı. Stewart da bu konsepte imza attı.

"Star Trek'te geçirdiğim zamanın hayatıma yön verdiğini gerçekten hissettim." diyen Stewart her ne kadar bu rolden dolayı onur duyuyor olsa da ST:TNG zamanlarında bu durumun hayatını olumsuz etkilediğini de dile getirmişti. Fakat şimdi tekrar beyaz perdenin önüne geçmeye hazır olduğunu dile getirdi. Dizinin ilk sezonunda ise 10 bölüm olacak. Eğer dizi başarı elde edebilirse 2 sezon daha çekilecek. 

Dizinin konusu:

İlk fragman Temmuz ayında San Diego Comic Con'da görücüye çıktı. Pickard emekli olmuştu fakat Star Trek: Nemesis'te Data, onun hayatını kurtarmak için kendini feda etmişti. Dizi ise bu olaylardan yaklaşık 20 yıl sonrasını ele alıyor. Onun bu sessiz sakin hayatı Dahj adında gizemli bir kadının gelip "İçimdeki her şey seninle güvende olduğumu söylüyor." demesiyle kesintiye uğruyor. Bu şekil değiştirme yeteneğine sahip kadının ise kim olduğu bilinmiyor. Pickard "Eğer o düşündüğüm kişiyse ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olabiliriz." sözleriyle kadının varlığındaki tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Seven of Nine (Jeri Ryan) ve Data (Brent Spiner)'ı fragmanda görmemiz mümkün oldu. Ayrıca SDCC'nin açıklamasına göre Hugh (Jonathan Del Arco) ve William Riker (Jonathan Frakes) dizide en az 2 kez karşı karşıya geleceklerini söyledi. Deanna Troi (Marina Sirtis) ile birlikte Riker'ı son fragmanda görebildik. Ayrıca diziye yeni oyuncular da ekleniyor. Picard'ın gemisinin pilotu olan yetenekli bir hırsız olan Christobal (Santiago Cabrera); Eski bir istihbarat subayı ve kurtarma görevlisi olan Raffi (Michelle Hurd); Agnes Jurati (Alison Hapı); ve iki Romulan mülteci, Elnor (Evan Evagora) ve Narek (Harry Treadaway) diziye eklenen yeni karakterler arasında yer alıyor.

Dizi 23 Ocak 2020'de CBC'de yayınlanmaya başlayacak

Kaynak : https://arstechnica.com/gaming/2019/10/its-just-one-big-stng-reunion-in-latest-trailer-for-star-trek-picard/
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0