Steam, Yaptığınız Yorumu Değiştirmek İsteyip İstemediğinizi Soruyor

19
6
4
1
0
Steam’den bir oyun satın alacağınızda bakacağınız şeylerden bir tanesi de oyunu satın alanların yaptığı yorumlardır. Ancak bu yorumlar ne kadar sağlıklı? O yorumu yapan oyuncu daha sonra fikrini değiştirmiş olabilir mi? İşte bunları düşünen Steam, bünyesine bir özelliği daha dâhil etmiş gözüküyor.

Steam’in yeni beta sürümü, oyunculara bir oyun için yaptıkları yorumu değiştirmek isteyip istemediklerini soruyor. Bunu yaparken de oyuncuların, o oyunda saatler geçirip geçirmediğine bakıyor.

Steam’in yeni kütüphane güncellemesinin bir parçası olan yeni özellik Destiny 2 subreddit’indeki PunnyCasual isimli bir oyuncu tarafından fark edildi. Buraya tıklayarak gidebileceğiniz başlıkta Steam’in kullanıcıya “Ek olarak 93 saat oynadınız. Yorumunuzda tekrar düzeltme yapmak ister misiniz?” sorusunu sorduğu görülüyor.

Sadece Destiny 2 değil

Steam Destiny 2

PunnyCasual’ın, toplamda 97 saat Destiny 2 oynadığı görülüyor, buradan da ilk yorumunu oyunu oynadıktan sonraki ilk dört saatte yaptığı anlaşılıyor. Mesajı neyin tetiklediği henüz bilinmiyor ancak bu durum sadece Destiny 2 için de geçerli değil. Bir başka Reddit kullanıcısı, 63 saat Hitman 2 oynadıktan sonra aynı mesajı aldığını söylüyor. Muhtemelen ilk yorumunuzu yazdıktan sonra belli bir süre daha oyunu oynarsanız bu mesaj, kullanıcılara yönlendiriliyor.

Steam’in bu yeni özelliğinin oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. En nihayetinde oyunda daha fazla zaman geçirdikçe insanların yorumları değişebilir. Burada yapılması gereken tek şey bir oyuncunun oyunu ne kadar oynadığının kayıtlarını doğru tutmak oluyor.

Peki, siz Steam’in bu özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce faydalı bir özellik mi? Siz böyle bir mesaj aldınız mı? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/steam-now-asks-players-if-they-want-to-revise-their-user-review-after-hours-of-play/
19
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
4
1
0