Stephen Hawking: İnsanoğlunun Ömrü 1000 Yıl Bile Yok

0
0
0
0
0
Stephen Hawking: İnsanoğlunun Ömrü 1000 Yıl Bile Yok
Dünyanın en önemli fizikçileri arasında gösterilen Stephen Hawking, insanlığının sonuna yaklaşıldığını ve ömrünün 1000 yıldan az olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun geleceği hakkında bir konuşma yapan Stephen Hawking, eğer yaşayacak başka bir gezegen bulunamazsa insanoğlunun ömrünün 1000 yıldan daha az olacağını söyledi.

Son 50 yılda evren hakkındaki bilgilerden faydalanılarak 2016 yılını gelecekteki yaşam ve kuramsal fizik araştırmaları yapmak için parlak bir yıl olarak nitelendiren Hawking, Independent’a şu açıklamaları yaptı:

"Evren hakkındaki algımız son 50 yılda neredeyse tamamen değişti ve ben buna az bile olsa katkıda bulunduysam ne mutlu bana. Yalnızca doğanın temel parçacıklarından biri olan biz insanların, bizi ve evreni kontrol eden kanunları çözmeye bu kadar yaklaşması adeta bir zafer. ‘Cosmos' gibi süper bilgisayarların yardımıyla milyonlarca galaksinin yerini belirleyebileceğiz ve evrendeki yerimizi daha iyi anlayacağız. Belki bir gün yer çekimi dalgalarını kullanıp Big Bang'in kalbine bile bakabileceğiz."

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0