Super Mario 64 ve DOOM Dünyasını Birleştiren Bir Mod Geliştirildi (Video)

16
2
2
0
0
p3st isimli bir mod geliştiricisi, Super Mario 64 için geliştirdiği yeni modla DOOM dünyasını Mario dünyasına taşıdı. Mod, DOOM'un orijinal haritasını, dokularını ve eşyalarını Mario 64'e koydu.

1996 yılında Nintendo 64 için çıkış yapan Super Mario 64, zamanında o kadar büyük bir başarı yakalamıştı ki günümüzde oyunun bu başarısı, hâlâ bazı insanların oyun üzerinde çalışmalar yapmasını sağlıyor. Bugüne kadar birçok farklı temadaki modla karşımıza çıkan oyun, bu kez bambaşka bir modla önümüze sunuldu.

Super Mario 64'ün PC sürümü için geliştirilen yeni mod, id Software'in 1993 yılında piyasaya sürdüğü FPS efsanesi DOOM'u Mario dünyasına ekliyor. Mod, id Software'in efsane oyununda yer alan orijinal haritayı, eşyaları ve dokuları alarak Mario'nun dünyasına ekliyor.

DOOM dünyası Super Mario 64'e eklendi:

Tüm bunların yanı sıra modla birlikte Super Mario 64'ün göstergeleri de orijinal DOOM oyununun göstergelerine dönüşüyor. Tabii göstergeler burada Doomguy yerine Mario'ya yer veriyor. Mod, Super Mario 64'deki üç boyutlu Mario'ya üç boyutlu da bir Doomguy kostümü giydiriyor.

p3st isimli bir mod geliştiricisi tarafından geliştirilen mod, aslında birkaç kişinin de emeğine ev sahipliği yapıyor. Super Mario 64 için geliştirilen DOOM modunda p3st'in yanı sıra 5 kişinin daha emeği bulunuyor. Ancak mod, DOOM'un barındırdığı en büyük özelliklerden birisi olan birinci şahıs kamera açısını Super Mario 64'e eklemiyor.

super mario 64 doom

Tabii Super Mario 64'ü birinci şahıs kamera açısından oynamak biraz zor olabilirdi. Ancak DOOM'un adının geçtiği bir yerde FPS terimini duymayan birisi yine de sinirlenmesin. Zira bu mod sayesinde efsane oyununu orijinal haritasında üçüncü şahıs kamera açısını kullanarak dolaşabilirsiniz.

Super Mario 64'ün bilgisayar sürümü, bugüne kadar pek çok moda ev sahipliği yaptı. Oyun, oyunu 4K çözünürlüğe kavuşturan doku paketleriyle, Luigi ve Wario'yu baş karakterimiz yapan modlarıyla ve daha pek çok temaya sahip modlarıyla bizlere sunuldu. 

Kaynak : https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/here-is-an-impressive-doom-mod-for-super-mario-64-pc/
16
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
0
0