Super Mario’nun Oyunu Bitirene Kadar Kaç Metre Koştuğunu Biliyor musunuz?

1
1
0
0
0
Super Mario’nun Oyunu Bitirene Kadar Kaç Metre Koştuğunu Biliyor musunuz?
Super Mario’yu hemen herkes hayatında bir kez de olsa oynamıştır. Peki karakterin oyun bitiminde koştuğu mesafenin ne kadar olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Nintendo’nun 1985 yılında piyasaya sürdüğü Super Mario, dünya genelinde fenomen olan ve de olmaya devam eden oyunlardan bir tanesidir. Prenses Peach’i kurtarmak için hayatını ortaya koyan karakter, karşısına çıkan engelleri aşarak yıllar boyu koşturup durdu. Peki tüm bu bölümleri bitirdikten sonra Mario’nun toplam ne kadar koşmuş olabileceğini hiç merak ettiniz mi?

MentalFloss’tan Nick Greene, yememiş içmemiş ve bu konuda detaylı bir araştırma yaparak sorunun cevabını bulmuş. Buna göre Mario, World 1-1’den World 8-4’e kadar toplam 5.47 kilometre koşmuş, yalnız buna oyundaki bonus bölümleri dahil değil.
Mario, suda yüzdüğü bölümlerde toplam 371 metrelik bir mesafe kat etmiş. Bu, Mario’nun bir olimpik havuzda toplam 7 tur attığı attığı anlamına geliyor. 

Bunun dışında Speed Demos Archive’e göre Mario, tüm bölümleri yanmadan koşarak 19 dakika 40 saniyede bitirebiliyor. Bu süre de Mario’nun 1 kilometreyi 4 dakikanın altında koşabildiğini gösteriyor.
 

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0