Tasarımıyla Yürek Hoplatan Tamamen Elektrikli Motosiklet: Zeus Radial V8

14
10
3
2
1
Tamamen elektrikli bir motosiklet olmasına rağmen vahşi bir görünüme sahip Zeus Radial V8 tanıtıldı. Geçmiş motosiklet tasarımlarından ilham alınan bu lüks elektrikli araç, 2020 yılında satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Motosikletlerin geleceği tamamen elektrikli olabilir ancak tüm motosikletler elektrikli olsa bile geçmişteki makinelerin tasarımlarını veya hissini bırakmak zorunda değiliz. Amerikan şirket Curtiss tarafından üretilen Zeus Radial V8 modeli, geçmişin tasarımından ilham alarak geleceğe doğru gidiyor.

zeus radial v8

Tamamen elektrikli bir motor olan Zeus Radial V8, oldukça güzel bir tasarım çizgisiyle geçmişin motosikletlerine adeta bir selam gönderiyor. Curtiss, Zeus Radial V8’in 8 adet silindir şeklindeki bataryalarını, muhteşem görünümlü bir V8 formasyonuna dönüştürmek için İngiliz şirketi YASA ile birlikte çalıştı ve ortaya gerçekten harika bir görüntü çıktı.

Bataryaların yerleştirilme düzeni oldukça sıra dışı ve muhteşem olsa da şirketin yaptığı açıklamaya göre bu batarya oluşumu, aslında en uygun maksimum soğutma verimliliği sağlıyor. Çarpıcı görünümün yanı sıra pil ve elektrik motoru, elektrikli motosiklet pazarında oldukça yaygın bir şekilde bulunuyor. Zeus Radial V8’de 217 beygir gücü ve yaklaşık 200 Nm tork gücü mevcut. Motosikletin batarya kapasitesi ise 16,8 kWh. Bu değerler, elektrikli bir motosiklet için oldukça güçlü görünüyor.

zeus radial v8

Alabama merkezli şirket, Zeus Radial V8’in üretimine iyice yaklaştıkları için motor hakkında daha fazla bilgi paylaşmayı planladıklarını belirttiler. Şirketin planlarına göre bu motosikleti 2020 yılında satışta görebiliriz. Elbette bu harika tasarım ve elektrikli bir motora göre harika performans çok uygun fiyatlı olmayacak. Zeus Radial V8’in 75.000 dolardan satışa çıkması bekleniyor. Gelecekte şirket, daha fazla elektrikli ‘lüks’ motor yapmak istediğini de belirtiyor.

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1123986_electric-motorcycle-recalls-the-past-with-v-8-like-design
14
10
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
10
3
2
1