Televizyonların Sektördeki Gidişatı Ne Durumda?

21
3
3
0
0
Yıllardır teknoloji piyasasında en büyük pay sahiplerinden biri olan televizyonları en çok ne tehdit ediyor?

Ekranların akıllı telefonlarda, tabletlerde, dizüstü bilgisayarlardaki monitörlerde, televizyonlarda ve daha birçok yerde olduğu günümüzde evlerimizde ekrana sahip birden fazla cihaz barındırıyoruz. Peki televizyon sektöründe durum ne? Televizyon üreticileri gelişen teknolojiyle yayılan ekranlara karşı nasıl mücadele ediyor?

Dünyanın en büyük 2. televizyon üreticisi olan Çinli teknoloji firması TCL'in CEO'su Kevin Wang'le yapılan röportajda bu soruların cevabına da değiniliyor. Yaptığı konuşmada Wang, televizyon sektörünün geleceğinden endişeli olduğunu belirtirken televizyonları insanların evine sokmak için yoğun rekabete ayak uydurmak gerektiğine de değiniyor.

“Artık tüm pazarlarda büyük bir büyüme var. Yani bu sektörde büyük yeniliklere ihtiyacımız var. 8K teknolojimiz de yolda. Hem de daha büyük ekranlarda ve daha birçok panelde" diyen CEO Kevin Wang, sözlerine: “Küçükken sadece 29 inçlik bir CRT ekranım vardı. 29 inç olması ise muazzam bir şeydi ancak 20 yıl sonra, ekran deneyimi artık tamamen farklı" şeklinde devam etti.

İzleyicilerin dikkatini çekebilecek çok sayıda cihaz olduğu için televizyon üreticilerinin televizyonlarını farklı farklı özelliklerle vurgulamak istemeleri de oldukça doğal. Günümüz televizyonlarının diğer cihazların ekranlarından daha büyük ve daha sinematik bir ekrana sahip olması ise buna bir örnek olarak verilebilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/tvs-biggest-competitor-tcls-ceo-says-smartphones
21
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
3
0
0