Tesla'nın Güneş Enerjili Karavanı Roamer, Satışa Çıkıyor

46
4
2
1
0
Tesla'nın prototipini oluşturduğu elektrikli karavanı, önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.

Kamp yapmayı sevenler için karavanlar mükemmel birer çözümdür. Karavanınıza binip, tamamen özgürce seyehat edebilirsiniz. Ayrıca bunu yaparken otel ücreti de ödemek zorunda kalmazsınız. Ancak bugüne kadar piyasada gördüğümüz pek çok karavan modeli benzinliydi ve arka kısmın enerji ihtiyaçları akü sistemleriyle karşılanıyordu. Son zamanlarda modifikasyonlar ile özelleştirilmiş bazı güneş enerjili karavanlar olsa bile, seri üretim olarak Tesla tarafından bir ilkin gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Tesla'nın Model S aracı temel alınarak üretilmiş olan bu aracın model ismi Roamer. Araç aslında, Model S'in modifikasyona uğramış hali. Arka tarafında yaşam alanı oluşturulmuş durumda ve tam yükte ise 250 km hıza ulaşabileceği ifade ediliyor. Bu hız ile Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdırmaya hazırlanan Roamer, ilk elektrikli motorlu karavan özelliğine de sahip olacak. 

Tavanında açılıp kapanabilen güneş panelleri bulunan karavan, yaşam alanında ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini de bu şekilde sağlıyor. Hem kampçılar hem de Tesla için yeni bir deneyim olacak olan bu aracın önümüzdeki hafta Amerika'nın Michigan eyaletinde satışa çıkması planlanıyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/343921/tesla-roamer-motorhome-coming-soon/
46
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
46
4
2
1
0