Tesla Model 3'ün Akıllı Telefondan Daha Az Batarya Tükettiğini Gösteren Test (Video)

38
7
2
2
1
Genellikle Tesla araçlarıyla ilgili yaptığı inceleme ve test videolarıyla bilinen YouTuber Bjørn Nyland, bu kez Model 3’ün batarya performansını gözler önüne serdi. Nyland’ın yaptığı test, 22 gün boyunca park halinde duran Model 3’ün bir akıllı telefondan daha az pil tükettiğini ortaya koydu.

Vampir uygulamalar, akıllı telefon bataryalarının en büyük düşmanı olarak bilinir. Zira söz konusu uygulamalar, siz telefonunuzu kullansanız da kullanmasanız da arka planda pilinizi ufak ufak tırtıklayarak bitiriyor. Popüler video paylaşım platformu YouTube’da 160 binden fazla abonesi bulunan Norveçli Bjørn Nyland, genellikle akıllı telefonlara yapılan batarya testini bu kez bir Tesla Model 3’e uyguladı.

Nyland, Tesla elektrikli otomobilini 4 Kasım 2019'da kendi ülkesi olan Norveç'teki bir havaalanında bıraktı ve 3 haftalık bir Tayland tatiline çıktı. 22 gün sonra arabasını almak için geri döndüğünde, bataryasının yüzde 10 civarında düştüğünü gördü. Norveçli YouTuber’ın paylaştığı videoda, Tesla Model 3’ün söz konusu süre zarfında yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kaldığı görülüyor. 

22 gün boyunca hiç çalışmayan Tesla Model 3'ün batarya istatistikleri:

Tesla Model 3 batarya

Nyland, 4 Kasım 2019 tarihinde havalimanına bıraktığı Tesla’sı yüzde 82.6 oranında bataryaya ve yaklaşık 400 kilometre menzile sahipti. Enerji tasarrufu sağlamak için nöbetçi modunu devre dışı bıraktığını ifade eden YouTuber, Model 3'ün hiçbir enerji tasarrufu moduna sahip olmadığını, bu nedenle uzun süre aktif olmadığı için büyük olasılıkla bir eko moduna geçtiğini belirtiyor.

Tayland gezisinden 22 gün sonra geri döndüğünde, Tesla Model 3'ün batarya seviyesinin yüzde 72 olduğunu gören Nyland, menzilin ise yaklaşın 331 kilometre kaldığını söylüyor. Norveçli YouTuber ayrıca aracı bırakırken 29.3 santigrat derece olan akü sıcaklığının 1.25 santigrat dereceye düştüğünü ifade ediyor.

model 3 elektrikli

Tesla Model 3’ün pil istatistiklerini kontrol eden Nyland, pil kaybının 22 günlük bir süre zarfında sadece 7 kWh civarında olduğunu belirtiyor. Eğer dış sıcaklık 25 santigrat derece civarında olsaydı, mevcut menzil 331 kilometre yerine yaklaşık 350 kilometre olacaktı. Bu da yaklaşık 6 kWh'lık bir düşüş anlamına geliyor. Model 3’ün aküyü sıcak tutmak için özel bir batarya ısıtıcısına ihtiyaç duymadığını ifade eden Norveçli YouTuber, bunun sadece Tesla araçlarına özel bir şey olduğunu belirtiyor.

Tesla Model 3, nikel-manganez-kobalttan yapılmış yeni 2170 pil hücrelerini kullanıyor. Yüzde 50 daha fazla dahili hacme sahip olan bu hücreler, bu sayede daha fazla enerji depolayabiliyorlar. Tesla, yayınladığı yeni yazılım güncellemesiyle Model 3'ü en verimli elektrikli otomobil olacak şekilde optimize etmişti.

Tesla Model 3'ün batarya testine dair videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://fossbytes.com/tesla-model-3-battery-drain-after-22-days-lower-than-smartphone/
38
7
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
7
2
2
1