Tesla Model S, Bu Kez Bir Tavşanın Hayatını Kurtardı (Video)

56
2
2
2
1
Özellikle otomatik pilot özelliğiyle ön plana çıkan Tesla, bu kez bir tavşanın hayatını kurtardı. Twitter üzerinden paylaşılan görüntülerde, yolda bulunan bir tavşana çarpmamak için Tesla'nın otopilotu önce fren, ardından da tavşandan uzaklaşmak için manevra yapıyor.

Üstün donanımsal özelliklere sahip olan otomobilleriyle ön plana çıkan Tesla, bir kez daha bu özelliklerin ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Daha önce pek çok kez kazaları önleyen Tesla'nın otopilot özelliği, bu kez küçük bir tavşanın hayatını kurtardı. Amerika'nın Florida eyaletinde yaşanan olay, Twitter üzerinden paylaşıldı. Tesla Model S sahibi olan Twitter kullanıcısı, bu manevrayı kendisinin yapmadığını belirterek, Tesla'nın otopilot özelliği sayesinde tavşanın kurtulduğunu ifade etti. İşte Twitter üzerinden paylaşılan o anlar;

Videoda da görülebileceği üzere Model S, tavşanı fark etmesinin ardından önce yavaşlıyor, ardından da tavşandan uzaklaşacak şekilde manevra yapıyor. Tavşanın tekrardan aracın önüne yönelmesiyle birlikte Model S, bir kez daha hafif bir manevra yapıyor. Bu sırada da tavşan kaçıyor. 

Tesla'nın sahibi paylaşmış olduğu Twitter gönderisinin altında yapılan yorumlara cevap vererek dolaylı olarak konuyla ilgili de açıklamalarda bulunmuş oldu. Olayın geçtiğimiz ay sabahın ilk saatlerinde yaşandığını ifade eden araç sahibi, yazılım sürümünün 2019.8.5 olduğunu, ayrıca bu olay sayesinde hem tavşanın hayatının kurtulduğunu hem de kendisinin maddi zarara girmediğini ifade etti.

Tesla tarafından yapılan açıklamalarda, yollarda karşılaşılabilecek sorunlar için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilmişti. Ortaya çıkan bu video ile yapılan çalışmaların hedefine ulaşmaya devam ettiğini görüyoruz.

Kaynak : https://electrek.co/2019/05/12/tesla-autopilot-stopped-rabbit-video/
56
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
56
2
2
2
1