Tesla’nın Efsanesi Model S Hacklendi!

1
0
0
0
0
Tesla’nın Efsanesi Model S Hacklendi!
Tesla’nın tamamen elektrikli ve elektronik devreden oluşturulan aracı Model S hacklendi.

Elektrikli otomobil dendiğinde ilk aklına gelen Tesla ve Tesla denilince ilk akla gelen Model S, gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. Son olarak P100D modeliyle elektrikli otomobillerde hız noktasında çığır açan Model S’in en önemli detaylarından biri de otopilot özelliği.

İstediğiniz yere kendi kendine götürebilme kapasitesine sahip olan Tesla Model S, bu kadar teknolojik ve elektronik yapıya sahip olunca ilk defa hackerlardan nasibini aldı. Tabii durum Allahtan kötü değil.

Şöyle ki, sevilen ve saygın bir güvenlik firması olan Çinli Tencent’in Keen Güvenlik Laboratuvarı tarafından yapılan güvenlik testinde Model S yenik düşerek hackerları eline geçerek kullanılabilecek düzeyde olduğu ortaya çıktı. Bunu bir de güzel bir video ile sunan ekip Tesla’ya durumu çoktan ilettiklerini ve bunun için Tesla’nın tüm araçlara OTA yoluyla güvenlik güncellemesi yolladığını ve sorunun çözüldüğünü de belirtiyorlar.

Ancak sonuçta istediği kadar güvenlik önlemi alınsın otopilot her halükarda hacklenerek sorun çıkartabilecek bir sıkıntı olduğunu unutmamak gerek. Peki, sizce ileride önemli bir kişi Tesla ile giderken aracın hacklenip uzaktan erişim ile kaza yaptırtma durumu olabilir mi? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0