Tesla Model 3’ün İlk Türkçe İncelemesi (Video)

39
11
5
3
3
Elektrikli otomotiv alanında son yılların en gözde şirketlerinden olan Tesla, yakında Türkiye pazarına giriş yapacak. Firmanın Türkiye’de en çok satmayı hedeflediği araç ise Model 3. Bir Türk YouTuber ise otomobili incelemek için ABD’ye gitti.

Tesla’nın bugüne kadar ürettiği en ekonomik araç olan yüzde yüz elektrikli Model 3’ün ABD’deki satış fiyatı sadece 35 bin dolar. Türk Lirası’na çevirince gözünüze pahalı gelebilir. Sadece ABD’de yaşayan ve dolar kazanan birisi olarak düşünün. Gayet ucuz ve son derece mantıklı bir seçenek. Üretimi sürekli aksamasa belki de şimdiye kadar satış rekorları kırmıştı.  

Yakında İstanbul’da açacağı servis ve satış mağazasıyla Türkiye pazarına giriş yapacak olan Tesla, ülkemizin farklı köşelerine de şarj istasyonları inşa etmek için yerli şirketlerle ortaklıklar kurdu. Her şeyin son derece netleştiği bu süre zarfında Tesla’nın ülkemizde hangi modellerine öncelik vereceği de merak konusu olmuştu.

Ekonomik standartlar göz önünde bulundurulduğunda Tesla’nın Model 3’ü çok sayıda satacağını anlayabiliyoruz. Diğer taraftan son günlerde fazlasıyla tartışılan gümrük vergisi zammıyla birlikte ABD menşeili otomobillerin gümrük vergilerine %60 zam getirilmişti. Bu durumda Model 3’ün fiyatı beklentilerin de çok üzerine çıkabilir. Şimdi de 250 bin TL’ye yakın bir etikete sahip olacağı söyleniyor. Belki Tesla, yeni girdiği pazarda tutunabilmek için müşterilerinin vergi yükünü kısa süreliğine ya da belirli oranlarla üstlenir. Aksi takdirde ülkemizde satış rakamlarını yükseltmesi çok zor. 

Her şeyi bir kenara bırakıp, Türk YouTuber Doğan Kabak’ın, Tesla Model 3’ü incelemek için ABD’ye gittiği videoya göz atalım. Kendisi 200 dolara kiraladığı aracın özelliklerini detaylı bir şekilde Türkçe olarak aktarıyor. Her şeye rağmen satın almak isteyenler ya da merak edenler için son derece yerinde bir video çalışma olmuş. Kendisinin videosunu aşağıdan izleyebilirisiniz:

35 Bin Dolarlık Tesla Model 3:

Bonus: 420 Beygirlik Sürücüsüz Elektrikli Araba 2017 Tesla Model S İncelemesi!

 

 

Kaynak : https://youtu.be/xFpsKdvzAds
39
11
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
39
11
5
3
3