The Last of Us 2 Online Moda Sahip Olacak mı?

7
6
4
0
0
İlk oyununun büyük yankı uyandırmasının ardından ikinci oyun için kollarını sıvayan yapımcılar, Last of Us 2 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda ise bir Multiplayer mod olup olmayacağına dair farklı söylentiler dolaşıyor.

Naughty Dog, birkaç hafta önce şu anda en çok beklenen oyunlardan biri olan The Last of Us 2'nin yaklaşmakta olan sürümünü doğruladı. TLOU 2'in çıkış tarihi Sony'nin oyun sunumu sırasında ortaya çıktı ve sadece PlayStation 4 için 21, 2020 Şubat'ta piyasaya sürüleceği doğrulandı.

O zamandan beri geliştiriciler tarafından oyunla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyordu ve bu bilgiler arasında yeni oyunun multiplayer bir mod içermeyeceği de vardı. Önceki oyunda ise Faction adı verilen 8 kişinin aynı anda bağlanabildiği bir online oyun modu bulunuyordu. Faction 3 oyun türü içeriyordu. Bunlar Supply Raid, Survivors ve Interrogation'dı. Her ne kadar bu mod oyunun normal hikaye modu kadar ilgi çekmese de yeterince değeri bilinmemiş bir multiplayer oyun deneyimi sunuyordu.

Ancak yine de Last of Us 2'ye online bir mod eklemek için çok geç kalınmış değil. Fakat yapımcılar Last of Us 2'nin şu ana kadarki en büyük oyunlarından biri olduğunu ve bu oyuna Faction tarzı bir mod eklemeyeceklerini açıkladı. Bununla birlikte Faction'ı tamamen kaldırmak yerine Last of Us 2'den bağımsız olarak yeni bir oyun geliştirebileceklerine değindi.

Online mod gelecek mi?

Şu anda Naughty Dog cephesinden gelen pek fazla bir bilgi bulunmuyor. Fakat yapımcıların tamamen bağımsız bir oyun yaparak konfor alanları dışına çıktığını ilk defa göreceğiz. Her ne kadar oyun, Last of Us 2 ile aynı mekaniklere sahip olacak olsa da bu hem oyuncular hem de yapımcılar için yeni bir deneyim olacak. 

Online multiplayer oyunları ve oyuncuları düşünecek olursak, Last of Us listenin başında yer alan oyunlardan birisi değil. İlk oyunla birlikte her ne kadar kendilerine ait bir taban elde etmiş olsalar da bunun dışarısına çıkma konusunda pek de başarılı oldukları söylenemez. Geçen ay Sony'nin Playstation 3 için Last of Us ve Uncharted oyunlarının online modlarını kapatması, bu iki oyunun da fonksiyonelliğini sorgulatan detaylar arasında yer alıyordu. Fakat tabiki de yapımcılar Last of Us 2'nin potansiyele sahip olan bir oyun olduğunu bilerek hareket ediyor. "Biz de topluluğumuz kadar Faction hayranıyız ve yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz" sözleriyle de Faction hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. 

Peki farklı bir oyun olarak online multiplayer modu ortaya çıkacaksa biz bu oyundan neler beklemeliyiz? Oyun muhtemelen aynı mekaniklere sahip olacak fakat ana oyun tarafından gölgelenmeyecek şekilde farklı unsurlar içermeye çalışacak. Daha önceden bulunan 3 oyun moduna ek olarak daha fazla oyun moduyla da karşılaşmamız oldukça muhtemel. Her ne kadar stüdyo tek oyunculu modlarıyla bilinse de bu tarz bir oyun tasarlamak için çalışanlarını daha farklı bir alanda kullanacak. Fakat bunu yaparken de ana oyuna olan çalışmaları azaltmayacak. 

Last of us

Diğer bir ihtimal ise Resident Evil'ın yapımcılarının yaptığı gibi yapmak olur. Project Resistance adlı oyunu çıkartan Capcom, serinin alt başlığı altında yer alan ama tamamen farklı bir yönde ilerleyen bir hayatta kalma oyunu çıkartmıştı. Ayrıca bu oyun da multiplayer oynanarak, oyunculara farklı deneyimler sunabiliyordu.

Şu anda oyunla ilgili şirket tarafından açıklanan başka bir bilgi bulunmuyor. Her ne kadar online bir oyun da yapmak isteseler de Naughty Dog'un şu andaki odağının ana oyunları olan The Last of Us 2 olduğunu biliyoruz. 

The Last of us 2 ise, yalnızca PlayStation 4'te olacak şekilde 21 Şubat 2020'de piyasaya sürülecek.

Kaynak : https://gamerant.com/what-expect-last-of-us-2-standalone-multiplayer/
7
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
4
0
0