The Witcher 4 Geliyor mu? Olası Çıkış Tarihi ve Hikâyesi Hakkında Tüm Detaylar

85
5
2
1
0
2000 yılları oyun dünyasının belki de en çok konuşulan oyunlarından biri olan The Witcher serisinin, bir oyununun daha gelip gelmeyeceği yıllardır piyasada tartışılıyor. CD PROJEKT RED’in aslında The Witcher 3’ün son oyun olacağını söylemesine rağmen The Witcher 4 çıkacak mı tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gelin hep beraber The Witcher 4 çıkacak mı? ve The Witcher 4 hakkında bilinen tüm detaylara yakından bakalım.

Özellikle 2000’lerin oyun dünyasına damga vuran ve birçok kişiyi kendi dünyasına hayran bırakan The Witcher serisi, son oyun The Witcher 3: Wild Hunt’ın piyasaya çıkmasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hâlâ adından söz ettirmeyi başarıyor. Andrzej Sapkowski’nin efsane Witcher kitap serisinden uyarlanan bu oyun serisinin ile The Witcher 4 ile devam edip etmeyeceği merak konusu oluyor.

Hepimizin evrenine bayıldığımız ve içerisinde uzun saatler harcadığımız The Witcher’ın 4. oyunuyla ilgili de geçtiğimiz yıllardan itibaren bazı söylentiler oyun piyasasında dolaşmaya başlamıştı. Özellikle CD PROJEKT RED tarafından belirtilen The Witcher dünyasını terk etmeyecekleri iddiası, oyuncuları bir hâyli heyecanlandırmıştı. Bu içeriğimizde, "The Witcher 4 ne zaman çıkacak?" sorusunun yanıtını ve The Witcher 4 hakkında bilinen tüm detaylar konusunu yakından inceliyoruz.

The Witcher 4 ne zaman çıkacak?

the wticher 4 ne zaman çıkacak

Son birkaç yıldır The Witcher 4’ün üzerine hem hayranları hem de CD PROJEKT RED tarafından konuşulsa da hâlâ elimizde kesin bir çıkış tarihi yok. Fakat günümüzde hâlâ The Witcher serisi hem şirket hem de oyun dünyası için büyük bir önem taşıyor. Son dönemde çıkan The Witcher kart oyunu Gwent’le de seriden ve evrenden vazgeçmediklerini gösteren CD PROJEKT RED’in, The Witcher 4 ile ilgili yeni geliştirmelere Cyberpunk 2077 yayınlandıktan sonra başlayacağı düşünülüyor. Çünkü The Witcher 3: Wild Hunt’un geliştirici ekibinden olan birçok kişi, şu an hâlâ birden fazla defa ertelenen Cyberpunk 2077 üzerinde çalışıyor.

Tüm bunlarla alakalı olarak CD PROJEKT RED’in kurucu üyesi Marcin Iwinski, daha önce yaptığı röportajlarda şu an bir Witcher oyunu üzerinde çalışılmadığını belirtmişti. Fakat daha yakın zamanlarda çıkan haberlere göre CDPR’ın 3 stüdyosunun Cyberpunk 2077 üzerinde çalışırken geriye kalan 2 stüdyonun da farklı bir oyun üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bu kalan 2 stüdyonun ise yeni bir Witcher oyunu üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

Her ne kadar bu 2 stüdyo yeni bir Witcher oyunu üzerinde çalışıyor olsa bile The Witcher 4’ü yakın bir zamanda görmemiz imkânsıza yakın bir gelişme olacaktır. Yeni çıkacak olan Cyberpunk 2077’nin çalışmaları devam ederken, bu oyun çıktıktan sonra da bi dönem Cyberpunk 2077 üzerinde çeşitli geliştirmelerin yapılacağı ve ek paketlerin geliştirileceği düşünülüyor.

the witcher 4 ne zaman çıkacak

Yine de daha önce ortaya çıkan bilgilere göre CDPR, 2021 yılında çıkması planlanan bir AAA rol yapma oyunu üzerinde çalışıyordu ve bu Cyberpunk 2077’nin dışında bir oyundu. Her ne kadar şirket bu oyunun detaylarını paylaşmasa da bunun yeni Witcher oyunu olabileceği düşünülüyor.

Hem koronavirüs salgını hem de Cyberpunk 2077’nin geliştirilmesinde çıkan sorunlardan dolayı ertelenmelerin yaşanmasıyla, bu üzerinde çalışılan isimsiz oyunun da 2021’den daha geç bir tarihte gelmesi bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra, CDPR’ın olası yeni Witcher oyunuyla ilgili paylaştığı bilgiler oyunun isminin The Witcher 4 olmayabileceğine de işaret ediyor.

The Witcher 4, farklı bir isimli piyasa çıkabilir:

the witcher 4

Her ne kadar ne zaman devam edeceği belli olmasa da The Witcher serisi bir şekilde devam edecek. CD PROJEKT RED’in CEO’su Adam Kicinski, geçtiğimiz dönemlerde The Witcher serisinin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kicinski yaptığı açıklamalarda, özünde bir üçleme olarak tanımlanan The Witcher serisinin yeni oyununun The Witcher 4 olarak gelmesini bekleyemeceğimizi söylemişti, çünkü üçlemenin ana hikâyesi, son oyunla beraber tamamlandı.

Geçen birçok yıla rağmen hâlâ oyuncuların The Witcher 3’ü oynamaya devam ettiğini belirten Kicinski, The Witcher serisinin şirketin önemli yapıtaşlarından biri olduğunu ve büyük emek verdikleri The Witcher dünyasını terk etmeyeceklerini de duyurmuştu. Bu açıklamalar doğrultusunda, ana hikâyeden biraz daha farklı olan ve The Witcher serisini ismen devam ettirmeyecek bir oyun göreceğiz gibi duruyor.

The Witcher 4’ün olası hikâyesi ve karakterleri hakkında bilinenler:

the witcher 4 Ciri

The Witcher 4’ün oyun piyasasında en çok konuşulan olması hikâyesine ve karakterlerine baktığımızda sürpriz olmayan bir şekilde herkes, Ciri’yi yeni baş karakter olarak oynayacağımız ve Ciri’nin Nilfgaard yönetimine geçtikten sonraki hayatını konu olan bir hikâyenin yeni oyunda yer alacağını düşünüyor.

The Witcher 3: Wild Hunt’ın ek paketi Blood and Wine’da Geralt’ın hikâyesinin tamamen sonlanmasının ardından yeni oyunda Ciri olarak oynamak hepimize oldukça mantıklı bir karar olacakmış gibi geliyor. Çünkü kısa aralıklarla da olsa Ciri, The Witcher 3’te hâlihazırda oynanabilir bir karakterdi. Ayrıca Ciri’nin Witcher dünyasına getirebileceği ışınlanma ve farklı dünyalar arası geçiş yapabilme gibi yeni ve farklı oynanış mekanikleri, Witcher dünyasının daha da genişlemesine ve daha yeni bir hâle gelmesine yardımcı olabilir.

Ciri dışında tamamen yeni bir Witcher’ın da hikâyeye konu olabileceği düşünülüyor. Witcher’ların eğitilirken tamamlamak zorunda oldukları ve birçok Witcher’ın bu aşamada hayatlarını kaybettiği zorlayıcı Trial of the Grasses meydan okumasını başarıyla geçen yeni bir Witcher’ın yeni oyuna konu olabileceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra da neredeyse 1.500 yıl geriye giderek The Witcher evrenine yaratıkların ilk olarak gelmesine neden olan olayları yaşayabileceğimiz bir zaman ve hikâye konsepti olabileceği de düşünülüyor.

the witcher 4 Ciri

The Witcher evrenin saymakla bitmeyen karakterlerini ve uzun saatler boyunca süren hikâye akışını düşünürsek, yeni Witcher oyununda ne olup olmayacağını tahmin etmek oldukça zor bir durum. Fakat yine de şu an için en mantıklı gelen seçenek yeni baş karakterin Ciri olacağı yönünde.

The Witcher 4 hakkında şu an tüm bilinenler ve detaylar anlattığımız şekilde yer alıyor. CD PROJEKT RED’in özellikle Cyberpunk 2077 üzerinde yoğunlaştığı ve koronavirüs salgını nedeniyle birçok aksaklık yaşadığı bu dönemde, yeni bir Witcher oyunundan haber almamız en azından 2021 yılına kadar bir hâyli zor görünüyor. Sizler yeni çıkacak Witcher oyunu hakkında neler düşünüyorsunuz. Sizce yeni baş karakter kim olur? ve yeni Witcher oyununda nasıl bir hikâye akışı izlenebilir? Görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

85
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
85
5
2
1
0