Thor'un Yeni Filmi Love and Thunder'da Kadın Thor Karakteri de Olacak

51
35
7
2
1
Marvel Sinematik Evreni’nde dördüncü solo filme kavuşan ilk karakter Thor oldu. Filmde Thor’luk el değiştirecek gibi gözüküyor.

Marvel’ın çizgi roman evrenlerinde hikayeler biraz daha farklı ilerliyor. Çizgir roman evreninde Thor ismini başka bir karakter taşıyor.

Çizgi romanlarda, bizim tanıdığımız Thor, Original Sin adlı hikayede çekici Mjollnir’i kullanabilme liyakatını kaybeder. Sonra çekiç kaybolur. Bir süre boyunca ortada bir Odinson (ya da unworthy Thor) dolanır. Daha sonra da dünya üzerinde yeni bir Thor ortaya çıkar. Bu kişi bir kadındır. Çekici kullanan gizemli kadının en sonunda Jane Foster olduğu ortaya çıkar. Jason Aaron tarafından yazılan Mighty Thor/Kudretli Thor serisinin konusu bu karakterdir.

Şimdi, yeni çekilecek olan dördüncü Thor filminde de kadın Thor’u göreceğiz. Daha önce MCU’da Jane Foster rolünü oynayan Natalie Portman, dördüncü Thor filmiyle birlikte bir kez daha role geri dönecek. Chris Hemsworth bir kez daha Thor Odinson (muhtemelen Odinson olarak çağıracaklar) rolünde karşımıza çıkacak. Ayrıca Tessa Thompson da bir kez daha Valkyrie karakterine hayat verecek. Filmin yönetmenliğini, Thor: Ragnarok’un yönetmenliğini de yapan Taika Waititi gerçekleştirecek.

Yeni Thor filminin adı ise Thor: Love and Thunder olacak. Valkyrie, Yeni Asgard’ın hükümdarı olarak kendi kraliçesini bulacak. Çizgi romanlarda biseksüel olan karakter, MCU’nun ilk LGBT kahramanları arasında yer alacak. Tessa Thompson daha önce karakteri, çizgi romanlarda olduğu gibi biseksüel olarak oynadığını söylemişti. 

Thor: Love and Thunder 5 Kasım 2021’de vizyona girecek.

Kaynak : https://mashable.com/article/thor-love-and-thunder/
51
35
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
51
35
7
2
1