Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

THY’nin Rüya Uçağı Maçka, Daha İlk Seferini Yapamadan Arızalandı

THY’nin filosuna kattığı ilk B787-9 Dreamliner modeli Boeing uçağının cam kenarlarındaki malzemeler, tanıtım çekimleri sırasında spot ışıklarının yaydığı sıcaklıktan ötürü eridi.

THY’nin Rüya Uçağı Maçka, Daha İlk Seferini Yapamadan Arızalandı
Uğurcan Dere Uğurcan Dere /

THY, 26 Haziran günü Boeing fabrikasından Boeing B787-9 modeli uçağı teslim aldı. Büyük umut ve sevinçle filoya katılan uçak, tanıtım filmi çekimi sırasında uzun süreler boyunca spot ışığına maruz kaldığı için cam kenarlarındaki plastik malzemelerde erimeler yaşandı.

THY’nin Rüya Uçağı Maçka, Daha İlk Seferini Yapamadan Arızalandı

4 saat boyunca süren çekimler sonrasında yaşanan deformeler, malzeme ve eğitimli personelin bulunmaması yüzünden giderilemedi. THY yetkililerinin 8 Temmuz’a kadar uçağı hazır hale getirmeye çalıştığı ve ABD’den teknik ekiple malzeme getireceği öğrenildi.

THY’nin filosuna yeni kattığı Maçka uçağının ismi, Trabzon’da teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün memleketinden geliyor. Uçağın ilk seferi 8 Temmuz’da 150 kişilik bir grupla Trabzon’a yapılacak ve Eren Bülbül’ün mezarı ziyaret edilecek.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
E
Emre Cansu 6 yıl önce
Havacılık riskli iştir. bunlar gayet normal. Gülücük atanların aviyonik bilgilerini hepimiz biliyoruz :D
Z
ziyaretçi ziyaretçi 6 yıl önce
adı eren olsun dedik gidip maçka yaptılar. biz maçka demedik eren olsun dedik
M
Muhammed Musab Erdem 6 yıl önce
THY prensipleri gereği uçaklara şahıs ismi verilmiyor.
G
Gökhan Hepöz 6 yıl önce
Nazar değdi uçağa..
İlhan Özer 6 yıl önce
Tam bu yorum yapıcaktım
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)