TikTok'taki "Tekneden Atlama" Akımı ile İlgili Yeni Gelişme: Ölüm Haberleri Yalanlandı!

15
4
2
1
0
TikTok'taki "Tekneden Atlama" Akımı ile İlgili Yeni Gelişme: Ölüm Haberleri Yalanlandı!
TikTok'ta yayılan "tekneden atlama" akımının dört kişinin ölümüne yol açtığı bilgisi, ABD'li yetkililer tarafından yalanlandı.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, TikTok'ta giderek yayılmaya başlayan bir akımdan bahsettik. "Boat jumping challenge" (tekneden atlama meydan okuması) olarak karşımıza çıkan bu akımda insanlar, yüksek hızlarla giden sürat teknelerinden atlıyorlardı. Hatta bu tehlikeli akım nedeniyle de dört kişinin hayatını kaybettiğinin bildirildiğinden bahsetmiştik.

Ancak şimdi, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin Alabama Eyaleti’ndeki Childersburg Kurtarma Timi’nde görev yapan Jim Dennis tarafından yapılan "ölüm" açıklaması, yine ABD'li yetkililer tarafından yalanlandı. Oysa ki Dennis'in açıklaması şu şekildeydi: "Tekneden atlayan dört kişi, kelimenin tam anlamıyla boyunlarını kırdılar ve bilirsiniz, temelde anlık ölüm. Bence insanlar, eğer kameraya alınıyorlarsa, sosyal medya için arkadaşlarının önünde gösteriş yapmak istedikleri için aptalca bir şey yapmaları daha olası."

"Ölümler yaşandı ama doğrudan TikTok'la ilişkili değil"

*Boat jumping challenge akımından paylaşılan görüntü.

Jim Dennis tarafından yapılan açıklamanın manşetlerde yer bulması, Alabama Emniyet Teşkilatı tarafından yeni bir açıklama yapılmasına neden oldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

3 Temmuz Pazartesi günü, Alabama’da “yakın zamandaki boğulma olaylarının ardından TikTok’ta ölümcül bir tekne gezintisine karşı ilk müdahale ekiplerinin uyarısı” ile ilgili bir haber paylaşıldı. Ancak, haber kaynağına verilen bilgilerin yanlış olduğunu lütfen unutmayın.
Alabama Emniyet Teşkilatı’nın (ALEA) Deniz Devriyesi Bölümü’nün, Alabama’da doğrudan TikTok’la veya TikTok’taki bir trendle ilişkilendirilebilecek herhangi bir tekne gezisi veya denizle ilgili ölüm kaydı yok.
2020’de hareket halindeki bir gemiden atladıktan sonra bir kişi ölümcül şekilde yaralandı ve 2021’de denizle ilgili benzer bir ölüm meydana geldi, ancak her iki ölüm de TikTok ile ilişkilendirilemez.

Akım ile ilgili olarak paylaşılan başka bir görüntü:

Siz yine de bu tür akımlara dahil olmayın. Neticede tekneler çok yüksek hızla hareket ediyor ve özellikle de motor bölümünden atlamaya çalışmak pek akıllıca bir iş değil.

Kaynak : https://www.malumatfurus.org/tekne-arkasindan-atlama/
15
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
1
0