Tinder, Artık Kullanıcıların Boyunu Doğrulayacak

34
28
7
2
0
Tinder, kullanıcılarının boy uzunluğu konusunda yalan söylememeleri için yeni özelliği "Boy Doğrulama Rozeti"ni kullanıma sundu.

Güncelleme: Tinder, bu özelliğin aslında sadece 1 Nisan şakası olduğunu açıkladı. Duyuru 1 Nisan'dan önce yapıldığı için oldukça inandırıcıydı.

Tinder'ın açıkladığı boy özelliği, kullanıcıların "gerçek ve doğru boylarını" girmeleri için herhangi bir ticari binanın yanında fotoğraf koymalarını gerektiriyor. Ardından Tinder'ın algoritması bu fotoğrafı işleyerek kullanıcının girdiği boyun doğruluğunu kontrol ediyor.

Tinder, HVB (Height Verification Badge) adını verdiği özelliği yıllar önce geliştirdiğini; fakat kullanıcılarına güvendiği için kullanıma sunmadığını söylüyor. Durum tam aksi olunca da böyle bir ihtiyaç doğmuş durumda. "1.80 olduklarını söyleyenlerin birçoğunun aslında 1.70 olduğunu görmeye başladık. Bu maskaralık artık durmalıydı" diyor Tinder.

Flört dünyasındaki ideal boy konusundaki beklentiler yüzünden erkekler kendi boylarını birkaç santimetre daha uzun göstermek istiyorlar. Kadınlarda da benzer bir durum kiloda var; yani zayıf oldukları fotoğrafları paylaşma ihtimalleri daha yüksek.

Bu yeni özelliğe tepki veren birçok kişi olduğu gibi, kadınlar için de kilo doğruluk özelliği isteyenler de ziyadesiyle fazla.

Kaynak : https://www.newshub.co.nz/home/lifestyle/2019/03/men-outraged-after-tinder-introduces-height-verification.html
34
28
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
34
28
7
2
0