Tinder, Kullanıcıları Daha Rahat Arkadaş Bulsun Diye Ek Güvenlik Önemleri Alıyor

7
3
2
2
0
Ünlü arkadaşlık ve sohbet uygulaması Tinder, özellikle son dönemlerde hatırı sayılır bir uygulama haline geldi. Şimdi ise Tinder geliştiricileri, kullanıcıları daha rahat arkadaş bulsun diye ek güvenlik önemleri alıyorlar.

Çarşamba günü Demokrat Ron Wyden’e gönderilen bir mektup sonrası şirket, Tinder’ın çevresini saran siber güvenlik açıklarından kurtulduğunu ve bu sorunları çözdüğünü belirtti. Tinder’ın sahibi olan ve yakın zamanda Hinge’yi satın alan Match Group, Tinder’ın artık güvenli hale getirildiğini ve bilgisayar korsanlarının sizi bulmasının imkânsıza yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Konu hakkında konuşan Match Group’un genel danışmanı Jared Sine, “Kullanıcılarının güvenliğini ve gizliliğini ciddiye alıyoruz. Bu sebeple şifrelemede dahil olmak üzere platformun bütünlüğünü korumak için yeni bir araç ve sistem ağı kullanıyoruz” dedi. Eğer Tinder’ın herhangi bir güvenlik açığına daha önce rastlamadıysanız sorunu size şöyle açıklayalım. Uygulama son güncellemenin öncesinde, güncelliğini yitirmiş bir http bağlantısı kullanıyor ve bu yüzden de aynı Wi-Fi ağındaki herhangi bir bilgisayara veri kaptırıyordu.

Olayı inceleyen geliştiriciler, kişilerin fotoğraflarının habersizce değiştirilebildiğine ve bunun ciddi sorunlara neden olduğuna kanaat getirdiler. Ancak uygulamayı kullanıyorsanız, şu an içiniz rahat olsun çünkü sorun çözüme kavuşmuş durumda.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/tinder-gets-better-protection-against-hackers-spying-on-your-love-life/
7
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
2
0