TOGG'un Bataryalarını Üretecek Siro Energy, İlk Batarya Prototipini Üretti

60
15
2
1
0
Yerli otomobil TOGG'un bataryasını üretecek Siro Energy, prototip üretim ve test çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Şirket artık seri üretim için neredeyse hazır durumda.

Türkiye'de kurulan ve gerek elektrikli otomobiller gerekse diğer teknolojik ürünler için batarya üretimi yapacak olan Siro Energy, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, ilk batarya üretim ve testlerinin resmen yapıldığı ifade edildi. Siro Energy'ye göre çalışmalar başarıyla tamamlanmış durumda.

Siro Energy, Türkiye için oldukça önemli bir marka. Zira Gebze'deki fabrika, ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG için de batarya üretecek. Ayrıca sektördeki diğer şirketler de Siro Energy'nin potansiyel müşterileri olacak. Yani şirket, ülkemiz için katma değerli çalışmalar yapacak. İşte tüm bunları sağlayacak aşamalardaki en önemli kilometre taşlarından bir tanesi, an itibarıyla aşılmış durumda.

Siro Energy, TOGG ortaklığında kuruldu

Siro Energy

Siro Energy, geçtiğimiz dönemlerde TOGG ortaklığında kurulan bir şirket. Yani TOGG'un bataryası, iştiraklerinden bir tanesi tarafından üretilecek. Farasis Energy'nin de ortak olduğu fabrika, elektrikli arabalara ek olarak elektrik şebekesi sistemleri için de batarya üretimi yapacak.

Siro Energy'nin Twitter hesabında yapılan açıklama şöyle:

"Elektrikli araçlar başta olmak üzere farklı kullanım alanlarına yönelik geliştirme faaliyetlerine başladığımız Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezimizde ilk prototip bataryamızın üretim ve testlerini başarıyla tamamladık."

Kaynak : https://twitter.com/energy_siro/status/1556544189629972481
60
15
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
60
15
2
1
0