Toshiba, 2020'de Çıkaracağı Televizyonlarını IFA 2019'da Duyurdu

5
3
2
0
0
IFA 2019'a katılan bir diğer şirket de teknoloji devi Toshiba'ydı. Şirket, 2020 yılında çıkaracağı yeni televizyonları tanıttı. Yeni televizyonlar; Android TV, Alexa ve Google Asistan ile birlikte geliyor.

Berlin’de düzenlenen IFA 2019 etkinliğinde yeni ürünlerini sergileyen Toshiba, 2020’de çıkaracağı televizyonlarında ne gibi yeniliklerin bizleri beklediğini açıkladı. Yeniliklerden dikkat çekeni ise 2020 televizyonlarının Alexa, Google Asistan ve Android TV desteklerine sahip olmaları.

Teknoloji devi Toshiba, geçtiğimiz aylarda birkaç yeni ürününü zaten tanıtmıştı ve en ilgi çekeni bulunduğu klasmana göre düşük fiyatlı 4K Toshiba UL5A idi ancak IFA 2019’da sergilenen ürünlerden de anlayabileceğimiz üzere Toshiba, artık evleri daha akıllı bir ekosistem hâline getirmek istiyor.

toshiba televizyon

Toshiba’nın 2020 televizyonları artık Google Asistan ile birlikte çalışıyor. Bu sayede televizyonunuzun kontrolünü herhangi bir Google Asistan destekli cihaz ile sağlayabilirsiniz. Cihazınıza “Hey Google!” dedikten sonra televizyonu kapatıp açabilir, ses düzeyini ayarlayabilir ve daha birçok kontrol seçeneğine erişebilirsiniz.

Toshiba’nın 2020 Connect TV’si ise Alexa’yı bünyesinde içerecek. Televizyonun çerçevesine uzak alan mikrofonu yerleştirilmiş. Bu sayede televizyonda yapmak istediğiniz her şeyi odanızın herhangi bir yerinden ses kontrolü ile sağlayabileceksiniz.

Toshiba Android TV, Android Pie ile gelecek:

toshiba

Bunun dışında Toshiba Android TV, Android Pie ile çalışan ilk televizyon olacak. Bu sayede televizyon, özelleştirilebilir arayüz ve uygulamaların Android telefonunuzdan kontrolü mümkün olacak. Televizyon ayrıca Chromecast özelliğine de sahip. Chromecast ile herhangi bir iOS ya da Android cihazınızdan televizyonunuza istediğiniz görüntüyü aktarabileceksiniz. Toshiba’nın bu modeli de Google Asistan desteğini bulunduruyor.

Televizyonlar tabii ki sadece akıllılıklarıyla ön plana çıkmıyorlar. Toshiba, 2020 televizyonlarına getirdiği “TRU Picture Engine” sayesinde müşterilerine muhteşem bir görüntü kalitesi sunuyor. Şirket, ayrıca Dolby Audio ile olan ortaklığını da sürdürüyor. Bu sayede televizyonlarda bulunan Dolby Atmos desteği ile ses kalitesi üst seviyelere taşınıyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/toshibas-2020-tv-line-up-will-include-alexa-and-android-tv
5
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
0
0