TOGG'un Hibrit Rakibi "Toyota Corolla Cross"un Türkiye Fiyatı Açıklandı

47
9
4
2
2
Toyota Corolla Cross Türkiye fiyatı açıklandı. TOGG'un ilk otomobilinin de yer alacağı C-SUV segmentindeki otomobil, tasarımıyla da özellikleriyle de kendine hayran bırakıyor. Toyota Corolla Cross'un lansmana özel fiyatı da hiç fena değil.

Türkiye'de çok satan araba markaları arasında yer alan Toyota, Adana'da bir lansman gerçekleştirdi. Bu lansman, şirketin C-SUV segmentindeki yeni otomobillerinden Corolla Cross'un (hibrit) Türkiye'ye gelişinin habercisiydi. Gelin hep birlikte, Toyota'nın Türkiye'deki yeni otomobiline yakından bakalım.

Aslına bakacak olursak Toyota Corolla Cross, pek çok ülkede halihazırda satılıyor. Bugünkü lansmanla birlikte Toyota'nın C-SUV'u Türkiye'ye de giriş yapmış oldu. Dilerseniz önce bu aracın Türkiye fiyatına, sonra da özelliklerine yakından bakalım.

Toyota Corolla Cross Türkiye fiyatı:

Toyota Corolla Cross

Versiyon Liste Fiyatı Lansman Özel Fiyatı
Flame 900.000 TL 835.000 TL
Flame X-Pack 930.000 TL 865.000 TL
Passion 997.000 TL 927.000 TL
Passion X-Pack 1.070.000 TL 995.000 TL

Toyota Corolla Cross tasarımı ve özellikleri!

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross, pek çok kişi için "yerden yüksek Corolla" olarak nitelendirilebilir. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Öyle ki bu araçta bugüne dek görmediğimiz bir far tasarımı kullanılıyor. Ayrıca üç boyut efektli ızgara da oldukça şık görünüyor. Logodaki mavi renkler ise tahmin edebileceğiniz üzere aracın hibrit olduğunu anlatıyor.

Toyota

Aracın arka kısmına baktığımızda ise ön kısım kadar gösterişli ve agresif olmayan bir yapı bizleri karşılıyor. Arka aydınlatmadaki çatal tasarımı, Corolla'nın sedan versiyonunun unutulmadığının açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Corolla Cross

Toyota Corolla Cross'un iç tasarımına baktığımızda, diğer Corolla modelleri ile tasarım benzerlikleri karşımıza çıkıyor. Öyle ki 12.3 inç dijital gösterge ekranı, 10.5 inç bilgi-eğlence ekranı ve klima yerleşimi, mevcut modeller ile genel olarak aynı. Ancak dijital gösterge ekranı ilk kez bu kadar büyümüş durumda. Bu arada; bilgi-eğlence ekranının kablosuz Apple Car Play desteğine sahip olduğunu belirtelim. Ayrıca diğer Corolla versiyonlarında bulunan kablosuz şarj pedi de Corolla Cross'ta mevcut.

Toyota C-SUV

Toyota Corolla Cross, teknolojik anlamda da gelişmiş bir otomobil. Toyota Safety Sense 3.0 ile entegre edilen T-Mate, aracın sürüşünü kolaylaştırmış durumda. Toyota'nın yeni C-SUV modeli; ön çarpışma önleme sistemi, acil durum direksiyon sistemi, kavşakta çarpışma önleme sistemi ve adaptif hız sabitleme gibi teknolojik özellikler sunuyor. 

Toyota

Toyota Corolla Cross'un kaputunu kaldırdığımızda, 1.8 litrelik hibrit motoru görüyoruz. 140 beygir gücünde olan SUV, 185 Nm tork değerine sahip. Toyota'ya göre Corolla Cross'ta kullanılan hibrit sistem, bugüne kadarkilerin en iyisi. Yüzde 15 performans artışı sunan yeni nesil motor, 0-100 km/sa hızlanmasını 10 saniyede tamamlıyor. Aracın maksimum hızının 170 km/sa ile sınırlandırıldığını belirtelim.

Toyota Corolla Cross'u nasıl buldunuz? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

47
9
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
47
9
4
2
2