Ford ve Tofaş'tan Sonra Şimdi de Toyota, Türkiye'de Üretimi Geçici Olarak Durduracak: İşte Nedeni

8
2
1
1
0
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya'daki fabrikasında gerçekleştirdiği üretime geçici olarak ara vereceğini duyurdu. 1-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında üretim yapmayacak olan Toyota, bu süreçte planlı bakım-onarım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirecek.

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Türkiye'de üretim yapan otomobil devleri Ford ile Tofaş'ın üretime ara vereceklerini duyurduklarından bahsetmiştik. Bu kararların ardında yatan neden, her iki şirkete ait tesislerde planlı bakım-onarım ve yatırım çalışmaları yapılacak olmasıydı. Şimdi bunlara, bir marka daha eklendi.

Bu kez de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den benzer bir açıklama geldi. Şirket, Sakarya'da bulunan fabrikanın 1-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında üretim yapmayacağını duyurdu. Toyota da kararın nedeni olarak, planlı bakım-onarım ve revizyon çalışmalarını gösterdi. 

Daha önceki dönemlerde zorunluluk nedeniyle üretim yapılmamıştı

Toyota

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, geçtiğimiz aylarda da üretime ara vermek zorunda kalmıştı. Çip krizinden etkilenen Toyota, 7-12 Mart 2022 tarihleri arasında üretim yapmama kararı almıştı.

Toyota'nın Sakarya'daki fabrikasının önemli olduğunu söylemek gerek. Burada ürettiği araçların ciddi bir bölümünü ihraç eden şirket, 150 ülkeye teslimat yapıyor. Hatta geçtiğimiz yıl yapılan açıklamalara göre üretilen 230 bin otomobilin 188 bin tanesi yurt dışına gönderilmişti. Elbette bunun maddi geri dönüşü de devasa düzeyde oldu. 3,8 milyar dolar ihracat yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ülkemizin en büyük ikinci ihracatçısı olarak tarihe geçti.

8
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
0