Türkçe İsmiyle Tanıştığımız Porsche Taycan'ın İlk Test Sürüşü (Video)

17
12
4
3
2
Prototip versiyonunda ismi 'Mission E.' olarak bilinen Porche Taycan, Almanya'nın meşhur Nürburgring Pisti'ne inerek test sürüşleri gerçekleştirdi.

Porsche'nin ilk tam elektrikli aracı olarak duyurduğu Porsche Taycan, Nürburgring Pisti'nde hız testi yaptı. Uzun düzlükleri ile dikkat çeken ve hıza imkan vermesiyle bilinen piste inen Taycan, oldukça sağlam bir performansa imza attı. Bununla birlikte, aracın ilk duyurulan konsept haliyle uzaktan yakından alakası yok. Maalesef Taycan, geçen süreçte kozmetik olarak çok şey kaybetmiş.

Bildiğiniz gibi elektrikli araçlar oldukça yüksek hızlara çok çabuk çıkabiliyorlar. Bu sayede 0-100 performansları üst düzey oluyor. Burada yaşanan problem, üst seviyede tüketimi uzun kullanıma yayamamak. Porsche Taycan'ın bunu başaracağı ve şu an dünyanın en seri aracı olarak lanse edilen Tesla Model S'i geçeceği söyleniyor.

0'dan 100 kilometreye 3.5 saniyede çıkabileceği iddia edilen Taycan'ın 800 voltluk bir sisteme sahip olması bekleniyor. Bu sayede 350 kW'a kadar şarj edilebilecek olan araç, sadece 15 dakikada %80 şarj dolumuna ulaşacak. Büyük bir sürpriz olmazsa Porsche Taycan, 2019'un sonlarında piyasaya çıkacak.

Kaynak : https://electrek.co/2018/07/12/porsche-taycan-prototype-all-electric-nurburgring/
17
12
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
12
4
3
2