Turkcell CEO'sundan Hepsiburada'nın ABD'de Halka Açılmasıyla İlgili Açıklama

44
11
7
1
0
Hepsiburada'nın ABD'nin NASDAQ borsasında işlem görmeye başlaması, başka bir ABD borsasında işlem gören Turkcell'i de memnun etti. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Turkcell CEO'su Murat Erkan, Hepsiburada'nın girişiminden ötürü kıvanç duyduklarını belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Türkiye'nin e-ticaret sektöründeki oyun kurucularından bir tanesi olan Hepsiburada'nın ABD borsalarında işlem görmeye başlayacağından bahsetmiştik. Dünse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmış, gerekli işlemler tamamlanmış ve Hepsiburada, 3,9 milyar dolarlık piyasa değeri ile NASDAQ'a resmen giriş yapmıştı

Hepsiburada, ABD'deki NASDAQ borsasına giren ilk ve tek Türk şirketi olmanın gururunu yaşarken, konuyla ilgili bir açıklama da Turkcell'den geldi. ABD borsalarına giren ilk Türk şirket olma unvanına sahip olan Turkcell'in CEO'su Murat Erkan, Hepsiburada'yı bu hareketi nedeniyle tebrik etti. Bu arada, kafası karışanlar için belirtelim; ABD'de birden çok borsa var ve Hepsiburada, NASDAQ isimli borsaya giriş yapan ilk ve tek Türk şirketi. Turkcell ise uzunca bir süredir NYSE isimli başka bir ABD borsasında işlem görüyor.

Turkcell CEO'sunun konuyla ilgili paylaşımı

Hepsiburada

"Hepsiburada'nın da ABD borsasında bayrağımızı dalgalandıracak olmasından Turkcell olarak büyük mutluluk ve kıvanç duyduk. @hepsiburada ailesini ve tüm paydaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Hepsiburada'nın ABD borsalarında işlem görmeye başlamasının önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Zira şirket, bu sayede adını hem ABD'de duyurmuş olacak hem de dolar kurunun etkisi ile borsadan sağladığı kazancı, Türkiye'de daha iyi bir şekilde değerlendirebilecek. 

44
11
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
11
7
1
0