Türkiye, Rusya'dan Füze Savunma Sistemi Satın Alabilir!

0
0
0
0
0
Türkiye, Rusya'dan Füze Savunma Sistemi Satın Alabilir!
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya'dan savunma sistemi ihtiyacının giderilmesi için S-400 füze sistemini satın alabileceklerini açıkladı.

Ülkemizde savunma sistemleri konusundaki donanım her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda ROKETSAN 302mm Güdümlü Füze ve Silah Sistemi teslim töreni esnasında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli üretim tamamen yerli silah ve diğer ekipmanların gelişimine dikkat çeken Işık aynı zamanda Rusya ile yürüttükleri görüşmeler hakkında da bilgi verdi. Ülkemizin hava savunma sistemi ihtiyacı için Rusya ile görüştüklerini belirten Işık, S-400 savunma sisteminin Türkiye tarafından da alınmasına Rusya'nın olumlu yaklaştığını ve Rusya ile farklı konularda da görüştüklerini belirtti.

NATO'nun bu konuya sıcak bakıp bakmayacağı konusunda ise Fikri Işık açıklamalarında NATO'dan bu konuda gayret göstermesini beklediklerini ve Türkiye'nin de NATO ile uyumlu bir füze savunma sisteminin olacağının altını çizdi.

Asıl hedef yerli üretim

Milli savunma teknolojilerinde yerli üretime önem veren Fikri Işık, nihai hedeflerinin tamamı yerli hava savunma sistemlerini ve füze savunma sistemlerini üretmek olduğunu belirtti.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0